avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accesul la documente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accesul la documente

Buna ziua. Conform Legii 230/2007, la Art. 10. se precizeaza ca: "- Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia." In conditiile in care am depus cerere scrisa pentru a avea acces la un contract de reparatie efectuat de catre asociatie pe banii locatarilor, raspunsul Asociatiei de locatari trebuie sa fie sub forma scrisa sau verbala?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:35, 25 Martie 2010
Daca cererea dvs a fost intreprinsa prin solicitare oficiala,normal,ar fi ca asociatia de proprietari sa comunice raspunsul prin inscris oficial
Multumesc pentru raspuns. Asa le-am spus si eu. Dar ei invoca faptul ca in lege nu se mentioneaza obligatia de a-mi raspunde in scris. Iar verbal care este dovada ca au raspuns?
Reveniti cu solicitarea in scris, dar trimiteti-o prin posta cu AR.In scrisoare invocati atat prev. art. 10 din L230/2007, cat si faptul ca in caz contrar, veti sesiza organele de cercetare penala pentru ca aveti informatia ca acel contract a fost atribuit prin inselaciunea locatarilor.
Am efectuat si aceasta actiune, dar fara rezultat. Ei se leaga de faptul ca prin lege nu se stipuleaza in mod expres ca sunt obligati sa-mi raspunda in scris la nicio solicitare. Daca se poate sa ma indrumati spre o lege in care se prevede ca autoritatile publice, locale, private etc. la o cerere scrisa sunt obligate sa raspunda printr-un inscris oficial ar fi excelent. Multumesc !
Intr-adevar, nu sunt obligati sa va raspunda in scris, dar sunt obligati sa va permita accesul la actele asociatiei.
In fond la ce va trebuie un raspuns in scris, ce faceti cu el?
Ca daca e sa faceti undeva vreo reclamatie o faceti si fara sa atasati raspunsul lor scris.
Care e problema Dv. cu acel contract? V-au dat acces sa-l vedeti? L-ati vazut?

Alte discuții în legătură

Copii xerox pentru locatar silvpant19 silvpant19 un locatar doreste sa i se puna la dispozitie in copie xerox toate facturilei, inclusiv lista de plata de la avizier, si mi cere modul de calcul al intretineri ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei de proprietari sau nu? titisha titisha M-am mutat in bloc din 2000 devenind proprietar, moment in care am dat toate datele necesare administratorului si presedintelui de atunci. Bineinteles ca ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut in cazul in care nu mai avem presedinte de bloc de 2 ani? alicep alicep Am aflat ca nu mai avem presedinte de aprox. 2 ani,probabil ca nici comitet,iar administratorul blocului este cel care decide tot in blocul nostru.Tot el are ... (vezi toată discuția)