Buna seara,
Pun in discutie subiectul din titlu pentru ca doresc exprimarea unor opinii care sa ma ajute la formularea unei actiuni.
Cum pot obliga pe presedintele asociatiei de locatari sa-mi puna la dispozitie in copii certificate de el, inscrisuri ale asociatiei?
Am facut o cerere, pentru a mi se pune la dispozitie inscrisuri (delegatii folosite la adunarea generala, pentru exprimarea voturilor de catre proprietarii absenti, optiuni exprimate in scris de proprietari cu privire la unele investitii, etc) pentru a verifica realitatea si sinceritatea acestora.
Presedintele mi-a raspuns in scris ca le pot consulta la sediul administrativ al asociatiei si ca nu mi le va da in copie decat daca il obliga o instanta.
Intradevar, legea 230/2007, da dreptul membrilor asociatiei de proprietari, sa consulte orice document al asociatiei.
Stiam acest lucru, numai ca eu am dubii cu privire la corectitudinea presedintelui( nu numai eu, suntem mai multi) si vreau sa verific daca inscrisurile au fost semnate de proprietari sau semnaturile le-au fost falsificate si pentru acest lucru imi trebuie copii certificate de el.De ce certificate, pentru a nu pretinde ulterior ca mi-a dat alte inscrisuri .
M-am gandit sa chem asociatia in judecata pe "obligatia de a face".
In argumentarea cererii as invoca pe langa drepturile prevazute in legea 230/2007 si argumente privind ingradirea accesului liber la justitie(cum as putea sa investesc o instanta sa judece o infractiune de fals, daca nu-i pot pune la dispozitie macar inscrisurile in copie?).
Ce alte argumente as mai putea avea in vedere?
Nu este mai simplu sa faceti o sesizare la politie si sa solicitati verificarea acestor documente sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals si uz de fals de catre administratorul in cauza?
:)
Cunosc foarte bine "mersul " la politie, chiar mai bine decat crezi.
Eu doresc inscrisurile.Pe urma vad ce fac cu ele.
Dar daca este corect ? Daca fac o plangere si primeste un NUP, nu ma umplu de "glorie" in bloc?
Iti multumesc oricum pentru solutie
Banuiesc ca nu ai ajuns la concluzia ca a falsificat niste documente si cu atat mai mult niste semnaturi fara sa fi avut "informatii".Intotdeauna va exista riscul sa ne facem de "bascalie" dar daca nu mergem mai departe niciodata nu vom progresa! Oricum...pana s-ar stabili acel eventual NUP poate intra-n vigoare si noul cod penal si denuntarea calomnioasa nu ar mai fi incriminata!:D SIC TRANZIT GLORIA MUNDI (PATRICIUS)
Totusi problema este cum pot argumenta mai bine actiunea in fata instantei, pentru obligarea asociatiei la predarea in copie a acelor documente.
O consider o problema de principu.
Am vazut ca si alti "forumisti" au prezentat astfel de probleme( solicitarea de inscrisuri, conturi ale asociatiei pentru plata intretinerii...)si poate gasim si alte argumente, pe langa cele expuse de mine .
Asta era ideea .
Apropos de politie, pe care cunosc foarte bine si apropos de plangere.
Am facut plangere pantru ca niste vecini s-au luat la bataie pentru locul de parcare si in invalamaseala mi-au indoit capota la masina de au facut-o lighean.Putei sa speli rufe in gaura aia.
Cine crezi ca dat cele mai multe declaratii ? Eu
De cate ori a trebuit sa ma duc la sectie pentru obtinerea autorizatiei de reparatie? De patru ori.
Domnule Cazacioc,deunazi am adresat un sfat unui maestru permanent prezent care se zbate sa indrume catre solutionarea temelor propuse ,aspectul ca nu am intalnit inca pe forum o persoana care sa precizeze cu multumire ca nu se confrunta cu probleme in asociatia din care face parte.Tema este frecventa.In cadrul asociatiei ne-am confruntat de mai multe ori cu situatii ridicole si penibile cand la adunarea extraordinara s-au prezentat,datorita orgoliilor ,
bisericutelor si mai ales datorita dezinteresului care careacterizeaza o parte a proprietarilor ,deci din 60 de apartamente s-au prezentat 10-11reprezentanti.S-a asteptat sfertul academic si inca cateva sferturi,dupa care reprezentanti primariei prezenti la adunare tocmai pentru a povesti participantilor realitatea din cadrul asociatiei si concluziile verificarilor ,au semnat PV ca adunarea nu s-a tinut datorita lipsei de cvorum.Dupa ce s-a dispus a doua adunare,cu stupoare am luat la cunostiinta tot de la "bisericute"ca pana la urma prima adunare a avut loc ,mai tarziu si s-au hotarat cate in luna si in stele.Intrigati am revenit la primarie care a verificat si a constatat si cate 5-6 delegatii pentru o singura persoana.Este adevarat ca la primarie am avu ocazia sa vedem toate minunatiile pe care le-au facu tovarasul presedinte si ...sleahta.Primaria a dispus pe ei nu ii intereseaza nici in momentul de fata caci tot in functie sunt ca sa piarda "ajutorul lunar ".In asociatii se fac atatea INFRACTIUNI ,dar nu se baga nimuni pentru ca nu sunt bani publici si de vina sunt proprietarii ca nu ii schimba pe cei vinovati Incerci dar la un moment te saturi de nesimtire,delasare Privitor la tema dvs cred ca ar trebui incercat si la Primarie,daca nu la politie
Copii documente
florian11863
daca ceri de la asociatie copii xerox dupa anumite documente(liste, facturi, pv. ale hotararilor de comitet etc.).In cat timpar trbui sa le primsti,conform ... (vezi toată discuția)