Buna seara,
Pun in discutie subiectul din titlu pentru ca doresc exprimarea unor opinii care sa ma ajute la formularea unei actiuni.
Cum pot obliga pe presedintele asociatiei de locatari sa-mi puna la dispozitie in copii certificate de el, inscrisuri ale asociatiei?
Am facut o cerere, pentru a mi se pune la dispozitie inscrisuri (delegatii folosite la adunarea generala, pentru exprimarea voturilor de catre proprietarii absenti, optiuni exprimate in scris de proprietari cu privire la unele investitii, etc) pentru a verifica realitatea si sinceritatea acestora.
Presedintele mi-a raspuns in scris ca le pot consulta la sediul administrativ al asociatiei si ca nu mi le va da in copie decat daca il obliga o instanta.
Intradevar, legea 230/2007, da dreptul membrilor asociatiei de proprietari, sa consulte orice document al asociatiei.
Stiam acest lucru, numai ca eu am dubii cu privire la corectitudinea presedintelui( nu numai eu, suntem mai multi) si vreau sa verific daca inscrisurile au fost semnate de proprietari sau semnaturile le-au fost falsificate si pentru acest lucru imi trebuie copii certificate de el.De ce certificate, pentru a nu pretinde ulterior ca mi-a dat alte inscrisuri .
M-am gandit sa chem asociatia in judecata pe "obligatia de a face".
In argumentarea cererii as invoca pe langa drepturile prevazute in legea 230/2007 si argumente privind ingradirea accesului liber la justitie(cum as putea sa investesc o instanta sa judece o infractiune de fals, daca nu-i pot pune la dispozitie macar inscrisurile in copie?).
Ce alte argumente as mai putea avea in vedere?
N-am avut rabdare sa citesc decit primele posturi.
Eu in locul d-lui Cazacioc as face fotografii la documente cu un telefon cu camera foto sau chiar as filma cu un astfel de aparat care permite.
Teoretic ar fi posibil,dar dupa cum asociatia a refuzat punerea la dispozitie pana acum,greu credibil sa accepte,fara masuri suplimentare.In circumstantele in care si aceasta constientizeaza atmosfera,cu eventualitatea ca dvs sa demarati o actiune catre orice autoritati in drept sa va ajute in demers,putine sanse ca sa aveti timpul faptic necesar,iar reprezentantii asociatiei sa va permita copierea documentelor..
Copii documente
florian11863
daca ceri de la asociatie copii xerox dupa anumite documente(liste, facturi, pv. ale hotararilor de comitet etc.).In cat timpar trbui sa le primsti,conform ... (vezi toată discuția)