avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune impotriva asociatiei de proprietari pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune impotriva asociatiei de proprietari pentru obtinere inscrisuri

Buna seara,
Pun in discutie subiectul din titlu pentru ca doresc exprimarea unor opinii care sa ma ajute la formularea unei actiuni.
Cum pot obliga pe presedintele asociatiei de locatari sa-mi puna la dispozitie in copii certificate de el, inscrisuri ale asociatiei?
Am facut o cerere, pentru a mi se pune la dispozitie inscrisuri (delegatii folosite la adunarea generala, pentru exprimarea voturilor de catre proprietarii absenti, optiuni exprimate in scris de proprietari cu privire la unele investitii, etc) pentru a verifica realitatea si sinceritatea acestora.
Presedintele mi-a raspuns in scris ca le pot consulta la sediul administrativ al asociatiei si ca nu mi le va da in copie decat daca il obliga o instanta.
Intradevar, legea 230/2007, da dreptul membrilor asociatiei de proprietari, sa consulte orice document al asociatiei.
Stiam acest lucru, numai ca eu am dubii cu privire la corectitudinea presedintelui( nu numai eu, suntem mai multi) si vreau sa verific daca inscrisurile au fost semnate de proprietari sau semnaturile le-au fost falsificate si pentru acest lucru imi trebuie copii certificate de el.De ce certificate, pentru a nu pretinde ulterior ca mi-a dat alte inscrisuri .
M-am gandit sa chem asociatia in judecata pe "obligatia de a face".
In argumentarea cererii as invoca pe langa drepturile prevazute in legea 230/2007 si argumente privind ingradirea accesului liber la justitie(cum as putea sa investesc o instanta sa judece o infractiune de fals, daca nu-i pot pune la dispozitie macar inscrisurile in copie?).
Ce alte argumente as mai putea avea in vedere?
Buna seara.Este surprinzator ca forumul este utilizat pentru protejarea presedintilor,ca si cum tema ar fo fost reprzentata de rabdarea presedintilor
doamna/domnisoara ynocentta ... departe de mine gindul de a lua apararea presedintilor, eu insumi avind un conflict major cu actualul presedinte al asociatiei din care fac parte (daca veti citi mesajele mele, vezi gasi subiecte deschise de mine pe diferite teme referitoare la incalcarile legilor romanesti (nu numai legea 230).
insa ce sustineti sus si tare in acest subiect (dvs si proprietaru) chiar nu-si au acoperire in legea 230.
ma asteptam ca macar dvs sa va sustineti parerea cu argumente din legea 230, dind eventual si citate care sa va sustina, asa cum am facut si eu atunci cind am deschis acele subiecte. si ma contram mereu cu elga, uneori avind dreptate eu, alteori elga, alteori chiar niciunul din noi
si sa nu-mi spuneti ca eu protejez actualul presedinte, ca nu aveti deloc dreptate. exista un proces pe rol si justitia isi va spune cuvintul, fiecare aducind probe fizice si de alta natura in sustinerea punctului lui de vedere, asa cum ar trebui sa faceti si dvs. insa nu am vazut deloc asa ceva pina acum. poate din cauza ca nu cunoasteti in amanunt legea 230 si hg 1588 asa cum am reusit eu datorita conflictului cu presedintele de la mine, pina atunci nestiind macar de existenta acestor doua acte normative
Buna seara.Dle felix34,am certitudinea ca nu am facut nici cel mai vag comentariu sau aluzie la adresa dvs,ca atare,respectati regula de onestitate si de bun simt si nu mai acuzati fara motiv .Nu va face cinste atacul repetat si reclama pe care tindeti sa o realizati in favoarea dvs.pe acest forum.Nu este onesta atitudinea dvs dupa interventia mea catre conciliere,dar daca doriti sa va razboiti si cu forumisti si cu presedintele,sa se faca voia dvs.Care este opinia mea care v-a prejudiciat sustinerile de vreme ce precizati "ce sustineti sus si tare in acest subiect (dvs si proprietaru)".Sa inteleg ca militati pentru cenzura pe forum si lupta pentru superioritate,sau determinarea forumistilor sa posteze dezaprobarea fata atitudinea anumitor useri,care apreciaza ca detin privilegii si drept aparte ,de acaparare .Apreciez ca prin atacurile repetate ,mai ales dupa un anumit mesaj.de conciliere,
demonstrati lipsa calitatilor invocate de dvs ,totala lipsa de coerenta .Nu este etica atitudinea si grosoloniile la care va coborati ..Ma bucura foarte mult ca va aflati in postura de parte in proces;poate ulterior ,urmare a timpului petrecut in instanta,ve-ti dobandi calitati ,care este evident ca la momentul de fata va sunt total straine.Poezia dvs privitoare la faptele si eforturile dvs in directia ridicarii nivelului de cunostiinte a presedintelui ,chiar nu fac obiectul temei ,iar maniera in care continuati sa ne faceti trimitere catrei profesionalismul dvs tinde mai degraba sa ateste alte carente ale dvs -chiar v-au murit laudatorii?Declarativ sustineti onestitate si dialog civilizat si in realitate nu pierdeti nici o ocazie fara sa atacati si sa acuzati,in anumite cazuri fara motiv real.
Personal,am inteles ca ne impuneti ,ca vrem ,ca nu vrem, trebuie sa va respectam orgoliile si cunostiintele si nu avem dreptul sa avem si alte opinii.Dle felix 34,declarati concret ca nu acceptati si alte opinii si am inteles ca forumul va apartine,va este numai dvs accesibil si ne retragem fara regret ,va lasam pe dvs sa savurati suprema satisfactie .
Pentru a nu intra in disensiuni,incercati sa nu va mai luati etalon universal numai pe dvs.Sunt multe cazuri de forumisti de marca,cu o practica de invidiat, la care dvs nu ve-ti ajunge nici ca urmare a 10 ani de procese cu presedintele dvs ,dar acestia cu respect si cu bun simt ,nu inteleg sa-si faca reclama pe forum ,reclama care poate fi diferit interpretata.Numai ganduri bune .
aveti intrutotu dreptate ..felix..sa stam prosti,si sa nu intreprindem nimic...sa nu deranjam pe cei pe care ii platim intr un mod sau altul. Aveti o exprimare de mahala...."poate doresc si copii color".SI..este ceva iesit din comun?doar nu le ..colorati dvs,poate nu ati stiut asta....si nici sa le deseneze alt forumist.
Si chiar daca as dori copii color,cu accesorii..de ce nu?...este un dreptal meu.Si daca vor fi mai multi care vor dori..este un drept al lor.Presedintele,prin acceptarea functiei,isi asuma si aceste riscuri de a fi deranjat.O intrebare..stiti pe cineva care sa ceara copii atunci cand totul era clar? Ati cerut vreodata copii ,pe care sa le platiti ,fara sa aveti nevoie?
Si solicitand copii..nu a mai fost obligat presedintele sa faca o sinteza a problemei ..si sa o expedieze solicitatorului

Este asa greu sa intelegem ca suntem cu totii egali in asociatie ,ca avem aceleasi drepturi si obligatii?Ca daca comitetul respecta legea ..nu vor mai fi nevoie de copii?
@toata lumea: va rog sa va linistiti, pentru ca altfel o sa banam cateva conturi.
@ynocentta: parca esti la piata, la modul cum ii starnesti pe ceilalti. N-ai altceva mai bun de facut?

Alte discuții în legătură

Copii documente florian11863 florian11863 daca ceri de la asociatie copii xerox dupa anumite documente(liste, facturi, pv. ale hotararilor de comitet etc.).In cat timpar trbui sa le primsti,conform ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea aici? Costin Savescu Costin Savescu Suntem in stadiul de strangere de semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari. Exista un comitet din 6 membri si un presedinte care iau decizii de ... (vezi toată discuția)
Cerere acte copii xerox proprietar euely euely Buna ziua, Am primit o cerere de la un proprietar adresata domnului Presedinte al C. Executiv, solicitand eliberarea unor copii xerox la ultimul proces verbal ... (vezi toată discuția)