Buna seara,
Pun in discutie subiectul din titlu pentru ca doresc exprimarea unor opinii care sa ma ajute la formularea unei actiuni.
Cum pot obliga pe presedintele asociatiei de locatari sa-mi puna la dispozitie in copii certificate de el, inscrisuri ale asociatiei?
Am facut o cerere, pentru a mi se pune la dispozitie inscrisuri (delegatii folosite la adunarea generala, pentru exprimarea voturilor de catre proprietarii absenti, optiuni exprimate in scris de proprietari cu privire la unele investitii, etc) pentru a verifica realitatea si sinceritatea acestora.
Presedintele mi-a raspuns in scris ca le pot consulta la sediul administrativ al asociatiei si ca nu mi le va da in copie decat daca il obliga o instanta.
Intradevar, legea 230/2007, da dreptul membrilor asociatiei de proprietari, sa consulte orice document al asociatiei.
Stiam acest lucru, numai ca eu am dubii cu privire la corectitudinea presedintelui( nu numai eu, suntem mai multi) si vreau sa verific daca inscrisurile au fost semnate de proprietari sau semnaturile le-au fost falsificate si pentru acest lucru imi trebuie copii certificate de el.De ce certificate, pentru a nu pretinde ulterior ca mi-a dat alte inscrisuri .
M-am gandit sa chem asociatia in judecata pe "obligatia de a face".
In argumentarea cererii as invoca pe langa drepturile prevazute in legea 230/2007 si argumente privind ingradirea accesului liber la justitie(cum as putea sa investesc o instanta sa judece o infractiune de fals, daca nu-i pot pune la dispozitie macar inscrisurile in copie?).
Ce alte argumente as mai putea avea in vedere?
Daca nu elibereaza copii , de unde credeti , ca va preda originalele pentru a face copii? Este o practica nelegala la asociatii in toata tara ,si nimeni nu ia masuri . Daca ar fi in primejdie interesele mai marilor zilei , poate atunci .Solutia ? Suntem pe cheremul acestori indivizi , care de multe ori s-au autoimpus la conducerea asociatiei si nimeni nu-i poate (nici nu vrea , avand interese mai putin ortodoxe) schimba deacolo. Coruptia isi arata ghiarele si aici .Nu-mi pot inchipui cum s-ar putea rezolva cauza , stiu doar atata , ca primaria nu se intereasa , desi are obligatia concreta,legala , politia ,am ferma convingere , va da NUP . Si cercul s-a inchis ...
Deci pe langa dreptul meu la consultarea oricarui inscris, pe langa impiedicarea liberului acces la justitie(ca nu mi se pot dacopii ca se le pot folosi in instanta) ce alte argumente as mai putea folosi pentru a convinge instanta sa-mi admita actiunea si sa oblige asociatia sa-mi dea in copie inscrisurile?
Mult adevar sune handsu ,DAR cine il aude?Si chiar daca l-ar auzi,cu cate injuraturi se inregistreaza ?Realitatea este tragica ,unii ne plangem neputinta ,dar in esenta este un interes deosebit din partea autoritatilor a nu se descentraliza politica asociatiilor ,a nu se individualiza responsabilitatea proprietarului.Dupa cum exista interese ,nu ca acestea ar fi de ordin pecuniar,s-au infiintat si federatii si asociatii dar care nu ajuta cu nimic, nici pentru solutionarea amiabila nici in faza de instanta ,trebuie sa cotizezi si la ei putin ,nu ajunge ca achitam lunar indemnizatii substantiale in favoarea acelora care i-am mandatat sa ne reprezinte interesele sa ne gestioneze valorile financiare, in cadrul condominiului si care datorita dulcetei si continuiei surse ,nu renunta nici in ruptul capului la functii,de unde cu superioritate ne privesc cu dispret,orgolii si ne mai ard pe ici pe colo
solicitati actele la sediu si faceti fotocopii la fata locului.Solicitati ajutorul procuraturii..pt abuz si incalcarea legislatiei
NU UITATI ..SUNTEM ASOCIATII..si toti avem aceleasi drepturi.Nu exista rapoarte de subordonare.Si nimeni nu ne poate face dreptate ..daca nu ne facem noi
Dati in judecata pt orice incalcare..,puneti avocat ,si cand vor plati ch judecata de 15-2000 ron,toti cei din comitet si comisie cenzori..cred ca se vor razgandi sa mai fure
Legea este inca buna,nu avem noi timp sa ne aparam..mai ales ca vecinii sunt usor de cumparat..
Copii documente
florian11863
daca ceri de la asociatie copii xerox dupa anumite documente(liste, facturi, pv. ale hotararilor de comitet etc.).In cat timpar trbui sa le primsti,conform ... (vezi toată discuția)