avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune impotriva asociatiei de proprietari pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune impotriva asociatiei de proprietari pentru obtinere inscrisuri

Buna seara,
Pun in discutie subiectul din titlu pentru ca doresc exprimarea unor opinii care sa ma ajute la formularea unei actiuni.
Cum pot obliga pe presedintele asociatiei de locatari sa-mi puna la dispozitie in copii certificate de el, inscrisuri ale asociatiei?
Am facut o cerere, pentru a mi se pune la dispozitie inscrisuri (delegatii folosite la adunarea generala, pentru exprimarea voturilor de catre proprietarii absenti, optiuni exprimate in scris de proprietari cu privire la unele investitii, etc) pentru a verifica realitatea si sinceritatea acestora.
Presedintele mi-a raspuns in scris ca le pot consulta la sediul administrativ al asociatiei si ca nu mi le va da in copie decat daca il obliga o instanta.
Intradevar, legea 230/2007, da dreptul membrilor asociatiei de proprietari, sa consulte orice document al asociatiei.
Stiam acest lucru, numai ca eu am dubii cu privire la corectitudinea presedintelui( nu numai eu, suntem mai multi) si vreau sa verific daca inscrisurile au fost semnate de proprietari sau semnaturile le-au fost falsificate si pentru acest lucru imi trebuie copii certificate de el.De ce certificate, pentru a nu pretinde ulterior ca mi-a dat alte inscrisuri .
M-am gandit sa chem asociatia in judecata pe "obligatia de a face".
In argumentarea cererii as invoca pe langa drepturile prevazute in legea 230/2007 si argumente privind ingradirea accesului liber la justitie(cum as putea sa investesc o instanta sa judece o infractiune de fals, daca nu-i pot pune la dispozitie macar inscrisurile in copie?).
Ce alte argumente as mai putea avea in vedere?
Ptr proprietaru.FELICITARI,dar vedeti ca prin opiniile dvs sunt divergente fata de elga 50,care este orbita de orgoliul dansei,si ca sa o citez nu realizeaza ca "o ia pe campii".si emiyte multe aberatii .Elga 50 cum comentati divergenta de opinii ?Nu ,nu numai dvs aveti dreptate si asta numai pentru ca sunteti admininstrator ,noi ceilalti,nu cunoastem nimic, dar nici nu avem dreptul sa ne expunem opinii care nu sunt similare cu optica dvs.Dl Cazacioc,detineti 2 calitati -de proprietar in cadrul asociatiei si profesional o calitate care se prezuma ca intr-o discutie cu autoritate competenta ,va asigura garantii profesionale suficiente.Inainte de a demara actiuni in instanta,apreciez util si necesar,ca in vederea studierii documentelor ,puteti implica serviciul specializat din cadrul primariei.Detineti cunostiintele legale,cunoasteti fondul problemei,astfel incat la cvompartimentul juridic al serviciului specializat,teoretic trebuie sa gasiti o persoan competenta ,care sa admita ca in calitatea de proprietar detineti dreptul legal a avea cunostiinta despre documentele in baza carora asociatia dispune masuri in sarcina proprietarilor.Normele in vigoare,prevad competenta primariei de a se implica efectiv si concret in lamurirea aspectelor.Este adevarat ca teoretic competenta serviciilor din primarie este vasta ,avand dreptul ca in situatia constatarii de fapte sau prejudicii ,sa sesiseze Ministerul Public Incercati si varianta cu primaria,vedeti rezultatul dupa care ,analizam si alte posibilitai in avantajul dvs
proprietaru a scris:

@elga...pt ce sa dovedesc in instanta ..motivul?este o aberatie cum puneti problema
Este un drept al proprietarului prevazut de lege, de a solicita copii , si de a le obtine. Daca @cazacioc ar solicita de la administratia dvs copii, atunci ar trebui sa arate motivatia cererii.
Daca exista o solicitare scrisa catre asociatie si refuzata, se poate adresa instantei .Va propun angajarea unui avocat..pt a se plati , de presedinte, ch de judecata, din buzunarul lui.
dvs ati citit legea 230/2007 ?
in ea se scrie despre accesul la orice document al asociatiei, nu obligatia de a fi furnizate copii dupa acestea. acest lucru nu il face decit instanta.
si nu va ginditi ca as tine cu conducerile. pina acum am dovedit clar ca sint impotriva abuzurilor de orice natura savirsite de catre acestea, dar nu am devenit absurd, asa cum ati reusit dvs INCA O DATA

@ynocentta ... au trecut vremurile in care nu aveam voie sa avem decit o singura parere ... "cea a mult iubitului conducator" :D
acum avem libertatea de gindire si libertatea de expresie, drepturi cistigate dupa 1989. este si normal sa avem opinii divergente, asa cum am avut si eu atitea cu elga50, dar in limitele decentei si pe subiect
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
ContSters61266, utilizator
domnule felix..conducerea asociatiei este obligata sa dea copii oricarui document..bineinteles contra cost. Va rog sa faceti deosebirea dintr o ASOCIATIE,unde toti sunt membri cu drepturi egale,iar CONDUCEREA ASOCIATIEI a fost numita de mine si este obligata sa mi dea raport de cate ori solicit.
Si mai invatati...mai sunt legi ,in afara 230
Si ..UNDE SCRIE CA ASOCIATIA ...nu elibereaza copii decat la ..solicitarea instantei?
Si..libertatea de gindire si libertatea de expresie ,drepturi cistigate dupa 1989.se face la domiciliul dvs.In rest se procedeaza conform legii..si nu a gandirii dvs libere.
Dar unde scrie ca tre' sa dea copii dupa documente?
In lege scrie doar ca "au acces", nu ca tre' sa li se dea si copii. Acces inseamna a putea citi, a putea consulta, a putea auzi....mai exhaustiv "a percepe cu simturile proprii informatia din mediul inconjurator".
proprietaru a scris:

domnule felix..conducerea asociatiei este obligata sa dea copii oricarui document..bineinteles contra cost. Va rog sa faceti deosebirea dintr o ASOCIATIE,unde toti sunt membri cu drepturi egale,iar CONDUCEREA ASOCIATIEI a fost numita de mine si este obligata sa mi dea raport de cate ori solicit.
Si mai invatati...mai sunt legi ,in afara 230
Si ..UNDE SCRIE CA ASOCIATIA ...nu elibereaza copii decat la ..solicitarea instantei?
Si..libertatea de gindire si libertatea de expresie ,drepturi cistigate dupa 1989.se face la domiciliul dvs.In rest se procedeaza conform legii..si nu a gandirii dvs libere.

- Unde scrie, in ce reglementare e prevazuta obligatia asociatiei de a da copii dupa documente ?
- Dar dv , d-le proprietaru, ce rang purtati si conform caror prevederi ati numit conducerea asociatiei ? Poate in armata vi se dadea raportul, dar acolo nu prea se fac asociatii !
- Aplicati ceea ce ati scris referitor la libertatea de de gandire numai la domiciliul dv. Nu cred ca aveti domiciliul pe acest forum!

Alte discuții în legătură

Copii documente florian11863 florian11863 daca ceri de la asociatie copii xerox dupa anumite documente(liste, facturi, pv. ale hotararilor de comitet etc.).In cat timpar trbui sa le primsti,conform ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea aici? Costin Savescu Costin Savescu Suntem in stadiul de strangere de semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari. Exista un comitet din 6 membri si un presedinte care iau decizii de ... (vezi toată discuția)
Cerere acte copii xerox proprietar euely euely Buna ziua, Am primit o cerere de la un proprietar adresata domnului Presedinte al C. Executiv, solicitand eliberarea unor copii xerox la ultimul proces verbal ... (vezi toată discuția)