avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Donare sange - zi libera refuzata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Donare sange - zi libera refuzata

Buna seara, am si eu o mica nelamurire.
Lucrez la o firma si mi-am exprimat dorinta de a merge sa donez sange. Seful mi-a raspuns ca ma asteapta la locul de munca dupa, refuzandu-mi ziua libera.

As dori sa stiu ce se poate face in astfel de situatii?

Partea cu donatul nu este mentionata in nici unul din documentele firmei.
Exista vreo sanctiune pentru refuzul zilei libere in cazul donarii de sange? In cazul in care exista, cui m-as putea adresa si cum as putea dovedi acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Martie 2017
HG nr. 1364 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea drepturilor şi obligaţiilor donatorilor de sânge nu reglementeaza si anumite sanctiuni in caz de nerespectare a prevederilor acesteia.

Puteti sesiza ITM-ul , intrucat angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.

In acest fel, se poate constata ca nu vi s-a acordat o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii donatori de sange werepairit werepairit Consider zi libera pentru un angajat care a vrut sa doneze sange insa a primit adeverinta de refuz din motive medicale? (vezi toată discuția)
Donare de sânge - procedura acordării zilei libere giv giv Donare de sânge - procedura acordării zilei libere Buna ziua. Am donat sânge. Am luat adeverința de la centrul de donare. A doua zi am dus ... (vezi toată discuția)
Zi libera pentru donatorii de sange anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui salariat care doreste sa doneze sange, ca sociatate trebuie sa-i acord zi libera si sa-l platesc ? in ... (vezi toată discuția)