avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asociati societate agricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asociati societate agricola

Buna ziua.
As dori un raspuns, din punct de vedere juridic la urmatorul aspect.
Suntem societate agricola infiintata in baza Legii 36/1991, in anul 1991 si am preluat intreg patrimoniul CAP. Membrilor CAP li s-au calculat drepturile functie de terenul inscris in CAP si de normele realizate.Preluind intreaga avere a CAP, am preluat si creantele fata de fostii membrii cooperatori. Am rezolvat in continuare problema astfel: fostii membrii CAP care s-au inscris in societatea agricola infiintata cu terenul au venit si cu sumele cuvenite de la CAP (nu fizic, adica sa li se fi dat bani pe care sa-i aduca apoi la societate- ci contabil, pe baza bilantului),
Asadar capitalul social al societatii a fost constituit, avem persoane inscrise in societate si parti sociale subscrise si varsate. Ca exemplu, 700 ha teren, 600 asociati si 900 parti sociale(actualizate de la 10000 la 1 leu, intre 1-20 parti sociale). Fac mentiunea ca nu am avut , la infiintare, persoane numai cu capital social si fara pamint, pe considerentul ca pamintul aduce profit sau pierdere.
Dupa 27 ani situatia s-a schimbat in sensul ca multi din proprietarii de teren au murit, acum sunt mostenitorii, multi si-au vindut terenul etc. Concret la noi sunt proprietari de teren si mostenitori la care le lucram pamintul si lucrurile sunt clare(au si partile sociale), avem proprietari si mostenitori care au ramas cu parti sociale si dintr-un motiv sau altul nu mai au teren, unde stim cum sa procedam si mai avem o a treia categorie ;decedati, fara teren in societate, fara mostenitori cunoscuti de noi. La aceasta categorie dorim consultanta juridica. Punctul nostru de vedere este ca pentru aceasta categorie de asociati , pretinsii mostenitori trebuie sa faca dovada ca mostenesc intradevar pe acel asociat.
De fapt, ce dorim noi este sa actualizam Registrul asociatilor, in sensul ca ultima categorie sa nu fie un asociat,,activ,, sa zicem si sa ii putem scoate cumva din evidenta, si ca persoane, si ca parti sociale. Oricum acestia nu au contribuit de multa vreme la profitul societatii, mentionez ca din anul 1994 societatea noastra a fost cumva ,, inchisa,, in sensul ca adunarea generala a hotarit sa nu mai primim alti membrii asociati iar partile sociale s-au putut transfera doar . la in telegere, intre asociati , pina la maxim 20 bucati, cum am mai zis.
As dori un raspuns cit se poate de repede, sa-l putem discuta la adunarea generala.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: valena , utilizator 10:37, 10 Martie 2017
Trebuie verificat statutul societatii, de obicei apare aceasta prevedere "calitatea de asociat inceteaza prin deces".
Adevarat, calitatea de asociat se pierde prin deces . Art. 11 di statutul nostru precede: ,, Calitatea de asociat se pierde prin deces, la data cind acesta a avut loc, iar drepturile mostenitorilor se vor stabili potrivit legii, pe baza bilantului incheiat la sfirsitul anului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua o societate agricola infiintata in baza legii 36/1991 ... TATARUS IULIANA TATARUS IULIANA Buna ziua O societate agricola infiintata in baza legii 36/1991 cu un numar de 800 membri asociati cu parti sociale aferente fiecaruia In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Cooperativa agricola de productie cmgcc cmgcc INFIINTAREA COOPEARTIVELOR AGRICOLE CE INSEAMNA COOPERATIVA AGRICOLA? (Articolul 8 din lege) Cooperativele agricole au la baza urmatoarele principii ... (vezi toată discuția)
O societate agricola infiintata baza legii 36/1991,are membrii ... solov solov O societate agricola infiintata i baza Legii 36/1991,are membrii asociati care au depus parti sociale in bani,iar terenurile acestora au fost aduse in ... (vezi toată discuția)