Buna ziua! In anul 2008 , s-a incheiat un proces verbal de constatare a faptei penale ,acum am aflat ca de fapt martorii asistenti nici macar nu au fost la fata locului ,unul nu a fost deloc dar apare semnatura ca si cand ar fi semnat (se vede chiar cu ochiul liber ca este diferita de la pagina la pagina , mai mult persoana respectiva a declarat in fata instantei , sub juramant in instant a declarat in doua randuri (a fost audiat de 2 ori la o distant de 1 an) ca semnatura nu este a lui si ca , cu siguranta nu a participat ca martor la acel moment datorita faptului ca el nu a lipsit niciodata de acasa in timpul nopti, actul era intocmit in jurul orelor 3 dimineata), iar al 2 martor a declarat ca este semnatura lui pe procesul verbal, dar el nu a fost prezent la locul faptei, a fost chemat la sediul institutiei unde a semnat ce i s-a dat. Dupa mai multe faze procesuale (3) de achitare , rejudecare , achitare ,rejudecare, condamnare cu suspendare, am fost condamnat la 1 an cu suspendare la sfarsitul anului 2013, mai precis pe 20 12 2013.INTREBARE: Va rog sa-mi spuneti daca la momentul acesta ( tinand cont de durata mare de timp ) mai pot face plangere penala ptr abuz in serviciu , fals si mai ales uz de fals , ptr ca am fost condamnat total aiurea si nu pot trai cu asta chiar daca am cazierul curat acum.:(Lipsa mijloacelor financiare a facut sa nu depun plangere atunci cand am aflat de falsuri.Uzul de fals de la ce data incepe sa curga prescriptia , cumva de ultima data cand s-a afacut uz de actul respectiv adica 2013 ?? Cred ca este vorba de o infractiune de uz de fals in forma continuata, asta in conditiile in care actul respective a fost folosit in mod repetat in instant si a ajutat la condamnarea mea.