avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat de sistem! Mai pot face plangere penala ptr ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat de sistem! Mai pot face plangere penala ptr abuz in serviciu , fals si mai ales uz de fals ?E caz de televiziune, credeti-ma!

Buna ziua! In anul 2008 , s-a incheiat un proces verbal de constatare a faptei penale ,acum am aflat ca de fapt martorii asistenti nici macar nu au fost la fata locului ,unul nu a fost deloc dar apare semnatura ca si cand ar fi semnat (se vede chiar cu ochiul liber ca este diferita de la pagina la pagina , mai mult persoana respectiva a declarat in fata instantei , sub juramant in instant a declarat in doua randuri (a fost audiat de 2 ori la o distant de 1 an) ca semnatura nu este a lui si ca , cu siguranta nu a participat ca martor la acel moment datorita faptului ca el nu a lipsit niciodata de acasa in timpul nopti, actul era intocmit in jurul orelor 3 dimineata), iar al 2 martor a declarat ca este semnatura lui pe procesul verbal, dar el nu a fost prezent la locul faptei, a fost chemat la sediul institutiei unde a semnat ce i s-a dat. Dupa mai multe faze procesuale (3) de achitare , rejudecare , achitare ,rejudecare, condamnare cu suspendare, am fost condamnat la 1 an cu suspendare la sfarsitul anului 2013, mai precis pe 20 12 2013.INTREBARE: Va rog sa-mi spuneti daca la momentul acesta ( tinand cont de durata mare de timp ) mai pot face plangere penala ptr abuz in serviciu , fals si mai ales uz de fals , ptr ca am fost condamnat total aiurea si nu pot trai cu asta chiar daca am cazierul curat acum.:(Lipsa mijloacelor financiare a facut sa nu depun plangere atunci cand am aflat de falsuri.Uzul de fals de la ce data incepe sa curga prescriptia , cumva de ultima data cand s-a afacut uz de actul respectiv adica 2013 ?? Cred ca este vorba de o infractiune de uz de fals in forma continuata, asta in conditiile in care actul respective a fost folosit in mod repetat in instant si a ajutat la condamnarea mea.

Cel mai recent răspuns: misu11 , utilizator 15:16, 21 Mai 2019
Am facut plangere in iunie 2017 , in august 2018 au trimis raspuns ca s-a prescris! Ghinion!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecarea dupa extradare portivit art 522 si prescriptia raspunderii penale a unei fapte. laurentiu_nl laurentiu_nl Am fost condamnat, pentru inselaciune si uz de fals, in lipsa in Brasov si am fost condamnat la 4 ani pentru un credit de 2850 euro care nu a fost ... (vezi toată discuția)
Martor inexistent - proc-vb contarventie ? dumitru2000 dumitru2000 Avem un proces verb de contraventie. P-v e semnat de un martor. La data intocmirii p-v era doar politistul si \"contravenientul\" care insa nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am și eu o problema mai complicata puțin..in 2021 ... Snake1970 Snake1970 Buna ziua,am și eu o problema mai complicata puțin..in 2021 am.fost arestat 3 luni după eliberat pe control judiciar și la final condamnat 3 ani cu ... (vezi toată discuția)