avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

deschidere succesiune

buna ziua , trebuie sa introduc in instanta o actiune pentru deschiderea succesiunii dupa doua persoane aflate pe un titlu de propietate si decedate, va rog daca cineva ma poate sfatui cum se procedeaza ?, cu multa stima
Cel mai recent răspuns: iongiurca , utilizator 13:03, 10 Martie 2017
De ce nu apelati la notar? Prin instanta este de durata si mai costisitor.
Sau nu se inteleg mostenitorii?
va salut dle. ''cyan'' ,am consultat o multime de notari si din pacate toti imi cer informatii complete despre mostenitorii celor decedati pe care nu le detin in totalitate iar la domiciliul persoanelor, in mai multe randuri, nu am gasit pe nimeni dintre mostenitori iar vecinii nu vor, nu stiu fie nu se amesteca, stiti cum se procedeaza de obicei intre vecini !, am apelat atat la sectia de politie din raza de domiciliu a persoanelor cit si la serviciul de stare sivila si evidenta populatiei de pe langa primaria arondata dar cu totii mi-au spus ca nefiind informatii cu caracter public ci confidential nu le pot pune la dispozitie unei persoane fizice ci doar la solicitarea unei instante, iata motivul pentru care sunt nevoit sa ma adresez instantei cu solicitarea mea si cu rugamintea daca aveti amabilitatea , dvs. sau printr-un coleg, sa ma asistati in speranta de a introduce actiunea si de a ma prezenta personal in instanta, cu toata stima
Potrivit art.193 alin 3 Cod Procedura Civila, va trebui sa va adresati notarului pentru verificarea evidenţelor succesorale, acesta va emite un act notarial care cuprinde rezultatul interogărilor registrelor notariale din care se poate afla dacă o succesiune a fost sau nu dezbătută la un notar public din România, ce moștenitori au acceptat sau au renunțat la moștenire, dacă există testamente etc. Odata obtinut acest document puteti introduce actiunea in instanta.
va multumesc ,cu respect Giurca I

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa deschid procesul de succesiune ca urmare a decesului ... 1960claudia 1960claudia Cum pot sa deschid procesul de succesiune ca urmare a decesului ambilor parinti . Mai am un frate care detine toate actele : certificatele de deces, actele ... (vezi toată discuția)
Mama refuza refuza succesiunea dupa moartea tatalui Euionut123 Euionut123 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum trei ani. Mai am o sora iar cu mama nu ma inteleg foarte bine. In urma cu putin timp am adus in discutie ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune monicaa18 monicaa18 am certificat de calitate de mostenitor si nu certificat de mostenitor tatal meu decedat are bunuri imobile dar la masa succesorala nu este trecut nimic daca ... (vezi toată discuția)