Sunt pensionar militar. Am 63 de ani sunt nascut in 1954. Am lucrat in viata civila 16 ani. Doresc sa ies la pensie acum din cauza starii de sanatate. Se poate? Cum procedez?
Va multumesc.
Uitati-va in decizia de pensionare daca s-au luat in calcul si anii din civilie.Daca s-au luat nu aveti dreptul la a doua pensie.Pe caz de boala va trebuie o multime de acte medicale internari in spital si expertize medicale
Nu nu sau luat in calcul anii lucrati in viata civila. Intrebarea mea este, si la asta va rog sa-mi dati un raspuns, urmatoarea: Casa de pensii judeteana poate conditiona dorinta mea de a ma pensiona pe vechimea din viata civila de implinirea virstei de 65 ani? Eu doresc sa ma pensionez chiar si suportind eventualele penalizari. Logica imi spune ca daca cineva care are stagiu complet de cotizare se poate pensiona mai devreme de implinirea virstei, fara penalizare, la fel si in cazul meu, ma pot pensiona cu stagiul minim chiar daca mai am doi ani pina la implirea celor 65 de ani. Luind in calcul aceste elemente va rog sami dati un raspuns lamuritor.
Cu multa consideratie,
Va multumesc.
Întrebare
Rachiam
Buna
As vrea si eu sa mă intereseze pt tatăl meu care a fost la o firma unde i-au calculat ca are 43 de ani lucrati si ca își poate depune actele pt ... (vezi toată discuția)