avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Consilier juridic sau avocat stagiar!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Consilier juridic sau avocat stagiar!

Un avocat stagiar, care nu a inceput inca stagiul pe langa un avocat din diverse motive, are in sfarsit posibilitatea de a castiga un ban dar pe postul de consilier juridic si doreste ocuparea acestui post, ce trebuie sa faca?:">
Se poate suspenda iar dupa ce se "redreseaza" economic sa faca stagiul ??
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:36, 15 Septembrie 2009
Se poate suspenda, dar se suspenda automat si perioada de stagiatura. Se poate angaja ca si consilier juridic incheind un contract individual de munca.
Pai ce inseamna ca nu a inceput inca stagiul pe langa un avocat?
daca inseamna ca nu aveti incheiat contract de indrumare cu un maestru, si deci nu sunteti inscrisa in Barou ci doar ati promovat examenul de admitere in Barou, nu aveti la acest moment calitatea de avocat stagiar si nu aveti din ce sa va suspendati...Daca sunteti deja inscrisa in Barou si aveti un contract de stagiu...formal, trebuie sa va suspendati si apoi sa cand va inceteaza contractul de munca in functia de CJ, sa va reactivati in Barou...calculati bine daca este rentabila miscarea, pentru ca suspendarea si reactivarea costa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat maestru COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna ziua tuturor, As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic la un birou notarial, trebuie sa ma inscriu in ccj? jramona jramona sunt incadrata ca si consilier juridic la un birou notarial, din februarie 2004, ce se intampla daca nu sunt inscrisa in colegiu?In acel birou nu exista un ... (vezi toată discuția)
Stagiatura Oana90 Oana90 Dupa admiterea in barou se poate ca cei doi ani de stagiatura sa se faca la un cabinet de avocatura din strainatate? (vezi toată discuția)