avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru evaziune de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

8 luni de inchisoare cu suspendare pentru evaziune de 290 lei

Am gasit acest articol despre o femeie care a primit 8 luni de inchisoare cu suspendare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii pentru o evaziune de 290 lei. Mi se pare o pedeapsa foarte exagerata si as vrea sa stiu de ce a primit o pedeapsa atat de mare pentru o suma atat de mica. Intreb asta din pura curiozitate.

Articolul original: [ link extern ]
Si mie imi pare o pedeapsa mult prea mare dar degeaba discutam.
Avea posibilitatea de a se apara si daca nu a stiut sa se apere s-a ajuns la aceasta situatie.

Legea nu este dreapta mereu.
Cel care o interpreteaza trebuie sa fie drept si ca sa fie drept apar in discutie mai multi factori...

Aveti insa dreptate...daca nu cunoastem nimic din caz...decat fapta...
Evaziunea se pedepseste de la 2 a 8 ani, daca a fost gasita vinovata, renuntarea la aplicarea pedepsei(ped prev de lege sa nu fie mai mare de 5 ani) sau amanarea aplicarii pedespei(pana in 7 ani ped prev de lege) nu se puteau dispune, suspedarea executarii pedepsei sub supraveghere era singura solutie.
A platit prejudiciul, conf.art.10 din Legea 241/2005 limitele pedepsei s-au scazut la jumatatea, a mers pe recunoastere se mai scade 1/3 si asa a ajuns la 8 luni.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune dezincriminata ContSters40598 ContSters40598 Un inculpat este trimis in judecata pentru inselaciune , 215 al.1-2 cp, fals intelectual, prev de art.43 din Legea 82/91 republicata si evaziune fiscala art.10 ... (vezi toată discuția)
Învinuit evaziune fiscala radu.radauti72 radu.radauti72 Sunt trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prev de ART. 9 alin 1 lit c și alin. 2 din legea 241/2005 cu aplicarea ART ... (vezi toată discuția)
Cum este legal? doina_dana doina_dana Buna ziua, Vreau sa ma lamuresc si eu intr-o problema si anume sotul meu a avut un proces penal pentru infractiunea prevazuta de art.85 alin.5 din OUG ... (vezi toată discuția)