avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator special pentru o persoana in varsta pusa sub ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator special pentru o persoana in varsta pusa sub interdictie judecatoreasca.a

In cadrul unei proceduri succesorale a unei persoane in varsta pusa sub interdictie judecatoreasca va fi numit la cererea mea un curator special. Mentionez ca persoana respectiva are handicap gradul 1 (are boala Alczheimer etc.) e institutionalizata,iar una dintre cele doua fiice este numita de instanta in calitate de tutore.
Am urmatoare intrebare:
Numirea Curatorului special e provizoriu?
Daca da, atunci cum se procedeaza pentru incetarea calitatii de Curator
special , si cine trebuie sa faca demersuri pentru acest lucru? Care sant documentele necesare?

Asteptand raspunsul Dvs., va multumesc anticipat , Molnar Maria

Alte discuții în legătură

Vinzare casa mostenita laci72 laci72 Buna seara,am si eu o intrebare:se poate vinde o casa care e mostenita de 3 surori si un frate,si una dintre surori e o persoana cu handicap grav,gradul 1,nu ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile și obligațiile tutorelui celui pus sub interdicție? nyusziful nyusziful Buna ziua. Se doreste punerea sub interdictie a unei persoane varstnice, cu handicap mental (nu mai discerne, nu isi mai cunoaste fiica etc.) Aceasta actiune ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)