avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare casa mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare casa mostenita

Buna seara,am si eu o intrebare:se poate vinde o casa care e mostenita de 3 surori si un frate,si una dintre surori e o persoana cu handicap grav,gradul 1,nu se poate deplasa si are si boli mintale,nu stie sa scrie si sa citeasca?Am inteles ca trebuie numit linga ea curator sau tutore,dar nu stiu care dintre aceste doua solutii e buna si daca asa e unde trebuie mers,ce taxe sunt si daca va fi numit acel curator sau tutore se poate vinde aceea casa in care este o parte si a acestei persoane cu handicap?Mentionez ca persoana cu handicap este spitalizata in Carei intr-un spital pt.bolnavi cu handicap grav iar casa care intra in mostenire e intr-un sat cam la 40 km de la Carei.Am auzit ca se poate cere sa-i fie curator acestei persoane cu handicap in instanta,dar cineva mi-a spus de la primarie,ca degeaba facem asa,caci partea persoanei cu handicap nu se poate vinde.Va rog daca stie cineva cum se procedeaza in cazuri ca asta sa-mi raspunda si unde trebuie facuta cererea pt.curator in Carei,unde este bolnava?Multumesc anticipat.
Dacă bolnava nu este încă pusă sub interdicţie judecătorească, este necesară efectuarea acestui demers. Trebuie să adresaţi o cerere către instanţa de tutelă. Bolnavei i se va numi un tutore, însă, până la numirea tutorelui se poate desemna un curator special care să reprezinte interesele persoanei alienate mental.
Problema este că va trebui să se obţină autorizarea vânzării cotei din moştenire ce revine surorii bolnave, iar autorizarea va fi obţinută doar dacă se va considera a fi în interesul bolnavei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri bolnav psihic internat pompiliairina pompiliairina Cine administreaza bunurile unei persoane internata intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta printr-o hotarare judecatoreasca? Cine este curator ... (vezi toată discuția)
Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)