avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna seara , aşi dori ajutorul dumneavoastra in urmatorul caz: Mergeam cu masina in localitate cu viteza legala , o persoana in stare de ebrietatea mi.a iesit ib cale si am atinso cu oglinda , m.am dat jos si am intrebat daca are ceva ,ea mi.a zis ca nu a patit nimic si sa.mi vad de drum peste 2 ore o alta persoana care nu era implicata a sunat la politie si salvare, au sosit la fata locului si victima a fost transportata la spital , ea fiind in stare de ebrietate a fugit de la spital , peste o luna de la acest incident mi.a fost suspendat permisul de conducere , este legal asta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:23, 10 Martie 2017
Da, este legal. In caz de accident cu victime aveti obligatia sa anuntati imediat politia.
A fost deschis dosar penal iar fapta principala va fi parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie.
Daca ati fi anuntat politia ati fi scapat de acuzatii, era culpa victimei.
Nu aveti drept de circulatie iar dosarul va dura cel putin 1 an pana la finalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutie juridica - parasirea locului accidentului nikolino nikolino Buna ziua.Pe data de 21.02.2017 circulam cu masina pe un DN si un cetatean in stare de ebrietate ce venea pe carosabil pe partea dreapta a directiei mele de ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica accident de circulatie iu1ian iu1ian Pentru o încadrare juridica corecta, voi relata faptele, pe scurt. Erau condiții de vizibilitate excelente. Victima circula regulamentar, pe acostamentul ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima pe trecerea de pietoni ContSters264378 ContSters264378 Victima este o fetita de 14 ani. A fost agatata de pe trecerea de pietoni cu oglinda si tarata cativa metri. Accidentul a avut loc la ora 10 pe data de ... (vezi toată discuția)