avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea31/1990
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea31/1990

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un actionar majoritar(40 %) solicita convocarea AGA prin care vrea sa anuleze hotararea AGA anterioara( adunare la care a participat si el) solicitand ca,consiliul de administratie sa fie format din 3 membrii si nu din 5 membrii cat a fost aprobat in unanimitate in adunare.
- In ce conditii poate fi exclus din asociatie un actionar ?
Va multumesc.
O seara buna.
Cu mult respect
Artimon Botan

Cel mai recent răspuns: artimon , utilizator 14:17, 14 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In sedinta anterioara AGA( adunarea generala a asociatilor), ( adunare constitutiva) s-a votat in mod secret cei 5 membrii ai C.A. din 9 propusi.Asociatia a fost declarata INCHISA, s-au depus actele necesare la registru comertului s-a intocmit registru actionarilor.Asociatul ( majoritar) ce detine 40% din actiuni nu a fost ales in C.A.,neintrunind numarul de voturi necesar.Vazandu-se in afara C.A. vrea sa convoace din nou o AGA.si sa propuna un C.A. sa fie format din 3 membrii si bine inteles sa fie si el ales.
Acest demers al lui e legal ?
In acest contex am dorit sa stim care sunt conditiile de excludere ,de sanctionare a persoanei care perturba in mod vadit activitatea C.A.Mai mult foloseste in interes personal active ale societatii fara acordul asociatiei -motivand ca fiind majoritar are acest drept.
Multumesc.
O zi buna.
Cu mult respect
Artimon Botan
Societatea s-a privatizat in baza H.G. 88/1997
Buna ziua,
Va rog respectuos a-mi da un raspuns la intrbarea pusa in discutie Duminica 12-03-2017.
Va multumesc.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in aga artimon artimon Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA. Va ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administratori sa brand dg brand dg Am fost administrator la o Societate pe Actiuni, madadul a expirat de curand.Societatea nu mai are activitate comerciala de doi ani cu acordul actionarilor ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sa - eliminare membru fondator matekevin matekevin Buna ziua. Am o intrebare.Bunica mea era membru fondator intrun SOCIETATE PE ACTIUNI. In anul trecut bunica si inca 40 de actionari a cerut iesirea din ... (vezi toată discuția)