avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbatuta de pe urma parintilor- 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbatuta de pe urma parintilor- 3 mostenitori

Buna ziua! Suntem 3 mostenitori si avem un teren pe care am dori sa il scoatem la vanzare,teren ce ne-a ramas mostenire de la parintii nostri.Parintii au decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,intrebarea este: ce pasi am de urmat ca sa devenim proprietari fiecare in parte ? Trebuie mers la notar sau in instanta? O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:52, 13 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns! unul dintre frati este decedat .La mostenire are dreptul si sotul sau numai copiii?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc !
In primul rand, trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii dvs.
Apoi depinde cand a decedat fratele.
Daca fratele a decedat inaintea printilor, la succesiune vin direct nepotii, acestia urmand a culege in mod egal cota de 1/3 ce le-ar fi revenit tatalui lor.
Daca fratele a decedat dupa parinti, acesta va fi considerat mostenitor (pentru ca era in viata cand au murit parintii), urmand sa dezbateti ulterior si mostenirea acestuia.
Deci vorbim in acest caza despre o a doua succesiune.
In al doilea rand, de regula mostenirile se dezbat la orice birou notarial din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Pe cale de exceptie, numai daca exista neintelegeri intre mostenitori, succesiunea se dezbate in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune lilianna lilianna tatal meu impreuna cu un frate de a lui are un lot de pamant de 10 ari primit mostenire de la sora lui decedata Tata are 5parti donatie de la ceilalti frati ... (vezi toată discuția)
Succesiune între nepoata după frate și sora fratelui decedat. are nepoata dreptul la moștenire? BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua! D. este casatorit cu A. A a decedat, a ramas doar D, care a mostenit tot pentru ca cei doi soti, nu aveau descendenti. Deasemenea D. a avut un ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)