avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune între nepoata după frate și sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune între nepoata după frate și sora fratelui decedat. Are nepoata dreptul la moștenire?

Buna ziua! D. este casatorit cu A. A a decedat, a ramas doar D, care a mostenit tot pentru ca cei doi soti, nu aveau descendenti. Deasemenea D. a avut un frate F ( a murit ) care la randul sau are o fata G inca in viata. Intrebarea mea este, in situatia in care D va muri, vreau sa stiu daca fiica lui F ( care F este fratele lui D ) va putea intra la mostenire ? Sau acest drept il are doar Sora lui D, care e inca in viata ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mircea 1986 , utilizator 22:56, 30 Aprilie 2024
Si sora și nepoata, în cote parti egale de 1/2.
Pai sora nu este mai aproape in grad decat nepoata ? De ce nu o inlatura pe nepoata de la succesiune ? vreau trimitere la un articol si ceva argumentat, va rog.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar nepoata vine la moștenire prin reprezentare.
Tatăl nepoatei a decedat înainte.
Ceea ce înseamnă că nepoata urca in locul și gradul tatălui său, urmând să culeagă partea din moștenire ce s-ar fi cuvenit acestuia.
Art. 965 din Codul civil
Noţiune
"Prin reprezentare succesorală, un moştenitor legal de un grad mai îndepărtat, numit reprezentant, urcă, în virtutea legii, în drepturile ascendentului său, numit reprezentat, pentru a culege partea din moştenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia dacă nu ar fi fost nedemn faţă de defunct sau decedat la data deschiderii moştenirii."
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
raluk0207, utilizator
Buna seara! Cati avocați ai voie sa schimbi intr un proces civil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lumifatu lumifatu in urma decesului sotului, soacra mea a mostenit jumatate din apartamentul acestuia iar cealalta jumatate i-a revenit sotului meu, prin testament. sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Creditori predecedat josephine_cointreau josephine_cointreau Daca eu vin la mostenirea surorii tatalui meu predecedat, prin reprezentarea acestuia, exista posibilitatea ca creditorii tatalui, cu privire la care nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul unui fiu antedecedat Tomas123 Tomas123 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta : avem familia de mai jos sotul : I, decedat in 1989 sotia : V, decedata in 2013 fiul : T, decedat in ... (vezi toată discuția)