Buna ziua. Sunt administratorul unei as de prop unde un apartament a fost actionat in instanta pentru restanta la intretinere . Motivul neplatii a fost ca listele nu au fost semnate de presedinte, asociatia ramanand din decembrie 2010 pana in februarie 2012 fara presedinte, acesta dandu-si demisia impreuna cu CE, si nimeni nu a vrut sa mai ocupe functa de presedinte, din cauza acestui apartament a carui proprietara este reclamagioaica si procesomana. In mai 2012 a fost actionata in instanta pentru recuperarea restantelor, dar in acelasi timp a actionat si ea asociatia in instanta ca acea Ad.Gen. din feb 2012, in care s-a ales presedinte, nu ar fi fost statutara. A fost suspendat procesul cu pretentiile, pana la terminarea procesului cu ad gen nestatutara, care a durat 4.5 ani si care a fost castigat de asociatie. Intre timp presedintii s-au tot schimbat, nimeni nevrand sa aiba de-a face cu "reclamagioica" Cand in sfarsit s-a repus pe rol procesul cu restantele, i s-a dat castig de cauza, luindu-se in calcul faptul ca parata a platit cu OP sumele incepand din anul 2012, iar sumele din 2011 ramanand in "aer" ; motivand cu art 1506 din C. Civ, desi s-a depus la dosar P.V. al C.E. prin care se stipuleaza plata datoriilor fata de asociatie in ordinea acumularii acestora..Va rog frumos sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez pentru recuperarea datoriilor din 2011, pentru care instanta I-a dat castig de cauza.
La una din asociațiile din Bacău la care am contract pe funcția de consilier juridic, am un mușteriu procesoman care se tine tare și își cheltuie banii în instanță. Nu a câștigat niciodată un proces cu asociația pe care o reprezint. Dacă asociația face la timp diligentele necesare în mod profesionist va câștiga mereu. E greu să vă răspundă cineva unde ați greșit de ați ajuns în situația descrisă. Pentru acest prejudiciu pot fi trași la răspundere membrii comitetului executiv în frunte cu președintele (art. 32, alin. 2, Legea 230/2007)
Operati in contabilitate asa cum e scris in hotararea judecatoreasca, adica pentru sumele incepand din 2012, iar pentru sumele din 2011 deschideti un alt proces.
Nu au fost prescrise in primul proces, ci s-a luat in considerare art.1506 C.Civil pentru ca a platit cu OP in care specifica ce plateste, deci administratorul trebuia sa-i incaseze asa cum vrea debitorul, nu in ordinea vechimii. Asa ca se mai pot cere acesti bani.