avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune soț decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune soț decedat

Sotul meu a decedat pe 4 feb .El are 3 copii din două căsătorii anterioare.Cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:58, 21 Martie 2017
din pacate, aceste amanunte sunt irelevante; daca tatal dorea sa ia masuri pentru ca cei trei fii sa nu beneficieze de bunurile sale, dupa moarte, avea grija sa faca acte in acest sens cat a fost in viata
Nu sunt chiar irelevante, depinde cat de departe merg ele si cat de mult doriti sa va razboiti.
Totusi, moral vorbind, un copil isi contacteaza parintii in viata sa adulta cam cat s-a simtit conectat emotional cu parintele lui in perioada copilariei.
In privinta grabei, va recomand sa va grabiti si dv. Trecerea timpului nu arata decat dezorganizare si da idei multe si multora. Nu rezolva nimic trecerea timpului, din contra, creeaza probleme suplimentare. Evitarea lor este o chestiune de educatie, mentalitate.
Va recomand sa vorbiti cu ei si sa faceti pasi oficiali.
doamna avocat, cu tot respectul pentru postarile dvs. extrem de echilibrate si pacifiste/pacifice, aspectele acelea sunt total irelevante deoarece nu se regasesc in nici unul de cazurile de decadere prevazute de legea romana; din experienta personala va spun ca sotul meu, stiind ca sora lui ar putea avea ceva pretentii la succesiune si stiind ca nu mai vorbise cu aceasta de la moartea mamei lor din motive necunoscute mie, a avut grija inca din timpul vietii ca eu sa detin in intregime toate bunurile si, pentru orice eventualitate, mi-a facut si un testament; asa ca ...
Amănuntele trecutului sunt lipsite de relevantă. (cele povestite în speță)
Amănuntele viitorului apropiat vor avea.

Altfel spus, aveți dreptate: și Zoya și Avlil :)
Doar că una privește spre trecut și alta spre viitor („depinde cât de departe merg”).

De regulă, exact aceia care au manifest o mai mare durere în cot în trecut, încep să dea din coate. Și atunci, este bine ca utlizatoarea să nu se culce pe o ureche. Cam așa ar suna, pe românește, ceea ce voia să spună Avlil în privința grabei.

Graba n-ar fi așa de mare. Termenul de opțiune succesorală este de un an de la data morții.
Adică ar mai încăpea vreo două pomeni liniștite. Doar să nu vă bucurați de prea multă liniște. Caci s-ar putea să semene cu aceea de dinaintea furtunii. Să ajungeți la un notar înainte de împlinirea anului. Cotele succesorale vi le-a spus dna. notar pe pagina precedentă. 1/4 soția supraviețuitoare și 3/4 copiii (deîmpărțit la numărul lor: 3). Asta înseamnă 1/4 fiecare, indiferent câtă dragoste au manifestat pe vremea când trăia...

Cotele se aplică bunului în întregul său, dacă era doar al defunctului. (casa, din câte înțeleg). Sau unei părți din bun (partea defunctului) dacă bunul era comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
romascanu, moderator
Eu am inceput deja demersurile legale.Ati inteles gresit,eu nu trag de timp.Vreau să se termine odată toată chestia asta,să -l lăsăm să se odihnească liniștit. Spunea cineva intr-un comentariu că trebuia .sa faca toate demersurile cat era in viață. A murit pe neașteptate. O infecție intraspitaliceasca.Avea doar 66 de ani.Cine s-a gandit?

Alte discuții în legătură

Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)