avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate publica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate publica

buna ziua , as vrea sa stiu daca se rectifica bugetul local al unei institutii publice - primarie- cu suma de bani obtinuta in urma unei vanzarii a unor bunuri din proprietatea primarie ( vanzare aprobata de consiliul local) si daca aceasta suma este depusa in contul de venituri din valorificarea bunurilor atunci cum ii stabilesc destinatia pe partea de cheltuieli? o referire la o prevedere legala in acest sens
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 20:31, 14 Septembrie 2009
Daca in HCL prin care s-a adoptat vanzarea bunului respectiv nu a fost facuta nici o referire la destinatia veniturilor rezultate din vanzare, atunci suma respectiva este repartizata pe cheltuieli, prin rectificare a bugetului local, la propunerea ordonatorului principal de credite, la ce capitol bugetar considera dlui ca aveti nevoie. Destinatia unor venituri trebuie pastrata numai in cazul in care aceasta este stabilita prin lege (cum este cazul sumelor din TVA), in cazul acelor venituri realizate in cadrul unor activitati autofinantate (cum este cazul pasunilor) si in cazul in care CL hotaraste aceste lucru prin HCL. Studiati Legea 273/2006, privind finantele publice locale:
Art. 28. − (1) Sumele încasate din vânzarea ca atare sau din valorificarea materialelor rezultate în urma demolării, dezmembrării ori dezafectării, în condiţiile prevăzute de lege, a unor mijloace fixe sau din vânzarea unor bunuri materiale care aparţin instituţiilor publice, finanţate integral din bugetele locale, constituie venituri ale bugetelor locale şi se varsă la acestea.

(2) Sumele încasate potrivit alin. (1) de către celelalte instituţii publice constituie venituri ale bugetelor acestora.

(3) Sumele încasate din concesionarea sau din închirierea unor bunuri aparţinând domeniului public sau privat al unităţilor administrativ-teritoriale constituie venituri ale bugetelor locale.

(4) Sumele încasate din valorificarea bunurilor confiscate se fac venit la bugetul local, în funcţie de subordonarea instituţiilor care au dispus confiscarea acestora, în condiţiile legii.

Art. 29.− Sumele încasate din vânzarea, în condiţiile legii, a unor bunuri aparţinând domeniului privat al unităţilor administrativ-teritoriale constituie integral venituri ale bugetelor locale.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie salarizare unitate cu autofinantare din sistemul sanitar ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in baza carei legi se stabilesc drepturile salariale, in cazul unei unitati cu autofinantare, din sistemul sanitar ? ... (vezi toată discuția)
Club sportiv privat sau club sportiv public ? razvanzetu razvanzetu Simplu..Vreau infiintarea unui nou Club Sportiv. Bugetul se formeaza 90% din bani de la Consiliul Local .Vreau ca acesti bani sa vina ca o sponsorizare prin ... (vezi toată discuția)
Reangajarea la o regie autonoma a unui pensionar Ioan-Dorin Ioan-Dorin Dupa o perioada cat am fost doar pensionar, am fost reangajat intr-o regie autonoma. Nivelul pensiei mele nete este mai mare decat salariul mediu brut ... (vezi toată discuția)