avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu / fara citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu / fara citire radio

Buna ziua
In blocul in care locuiesc au fost schimbate apometrele in majoritatea apartamentelor. Eu, deocamdata, din motive tehnice, nu am facut-o, am apometrele 'traditionale' functionale; administratorul imi refuza citirea acestora, este legal acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: macsimjohn , utilizator 08:48, 15 Noiembrie 2024

Poate ca din alte motive, dar nu tehnice - adica noile apometre au alte dimensiuni sau ce?
Daca hotararea de schimbare a apometrelor s-a luat in AG, asta e, le schimbati si dvs. si gata - adica este foarte bine ca toate apometrle sa fie de la acelasi furnizor, aceeasi clasa de precizie, cu atat mai mult daca sunt cu citire radio.
Ca idee, ce pret are un apometru - un singur apometru?
florinapopa a scris:

am apometrele 'traditionale' functionale;

Traditionale si functionale dar in termen de valabilitate metrologica?

Si pretul, cat e pretul??
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
cyan, moderator

Adica legea este ce hotaraste AGA? Daca apometrele actuale masoara correct si sunt in termentul de valabilitate al masuratorii metrologice, nu pot fi luate in considerare?
Tehnice - configuratia actuala a tevilor nu permite montarea facila, urmeaza sa renovez anul acesta si le voi monta atunci. Insa nu mi se pare correct, pana la acel moment, sa platesc pausal daca am deja instrumente de masurare a consumului valabile.
Nu stiu care este pretul, n-am intrebat, nu e relevant pentru problema mea.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
Adriantot, moderator
florinapopa a scris:

Nu stiu care este pretul, n-am intrebat, nu e relevant pentru problema mea.

Dar va puteti interesa?

Legat de problema, legea este mai presus de hotararea AG intrucat hotararile AG trebuie sa nu fie contrare legii.
Daca apometrele sunt de aceeasi clasa de precizie cu cele cu inregistrare radio si sunt in termen de valabilitate cu verif metrologica, asociatia nu va poate obliga sa le schimbati atata timp cat declarati consumul in aceeasi zi cu citirea consumurilor celorlalte apometre astfel incat sa nu existe diferente semnificative intre contorul de bransament si suma tuturor contoarelor.
Este evident ca inregistrarea la pausal este netemeinica.
Discutati cu presedintele asoc si ajungeti la un consens, veti monta contoarele radio cand veti renova si nu are temei legal ptr inregistrarea la pausal.
Altfel va trebui sa contestati hotararea AG in termen de 45 de zile, hot producandu-si efectele pana la o hotarare definitiva a instantei.

Ma voi interesa de pret. Care este aceasta lege pe care ar trebui sa o invoc?

Alte discuții în legătură

Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)