avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri pentru indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri pentru indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

In ian 2015 am intrat in concediu de ingrijire a copilului, Societatea la care lucram atunci nu mi-a inclus in adeverinta de venit valoare ticheteleor de masa de care am beneficiat in cele 12 luni anterior nasterii copilului. Eu am pierdut in acest fel in jur de 1000 RON. Desi legislatia privind indemnizatia CC precizeaza ca veniturille din tichetele de msa pot fi incluse in adeverinta de venit pentru calcularea indemnizatiei pentru CC. Precizez ca atunci am optat pt 1 an de concediu pentru crestere copil.
Cei ce la AJPS au precizat ca ei au calculat corect indemnizatia care mi s-a cuvenit. Si este adevarat, am primit 85% din valoarea toatala a veniturilor completate pe adeverinta, insa nu era inclusa valoarea tichetelor de masa.
Din cauza erorii al personalului HR eu am fost prejudiciata cu suma de 1000 ROn.
Ce pot face in acest caz?
In mod normal mi se cuveneau acei bani... cum ii pot recupera?.

Astept raspunsul dumneavoastra.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 14 Martie 2017
De recuperat nu-i puteti recupera decat de la cei care v-au gresit completarea adeverintei si numai printr-o actiune in instanta.
Am trimis a adresa in atentia societatii si am solicitat verificarea veniturilor precum si analizarea situatiei pentru o rezolvarea amiabila. Sunt convinsa ca aceasta era o practica constanta si ca nu doar eu ma aflu in situatia mentionata mai sus.
In cazul in care decid sa actionez in instanta societatea respectiva, voi avea castig de cauza garantat ?;)
De garantat nu va poate garanta nimeni ca veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri pe adeverinta pentru calcularea indemnizatiei pentru ccc Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Am si eu o nelamurire... Pe adeverinta tip ce se completeaza pentru idemnizatie, la veniturile realizate ar trebui inclusa si valoarea bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei crestere copil - adeverinta incompleta? adrianazaman adrianazaman Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil. In cursul zilei de astazi, am aflat ca la calcularea indemnizatiei intra si valoarea tichetelor de masa. In ... (vezi toată discuția)
Calcul gresit indemnizatie crestere copil madalinanistor madalinanistor Buna ziua.In calculul indemnizatiei de crestere copil nu mi s-a luat in calcul valoarea bonurilor de masa ci numai venit net realizat in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)