avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de vechime in munca

Buna ziua.
Am avut un CIM timp de 2 ani si lucram 4 ore/zi.
As vrea sa va intreb ce perioada de vechime in munca am pentru cei 2 ani lucrati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 13 Martie 2017
Codul muncii:

Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.


Asadar, 1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

Durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua daca lucrez cu cim parțial de 2 ore pe zi la calcularea ... Radulescu7 Radulescu7 Bună ziua daca lucrez cu CIM parțial de 2 ore pe zi la calcularea vechimii se vor lua în considerare numai cele 2 ore sau calculul se face la 8 ore de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)
Calculul vechimi pt timp partial( 4 ore) florinbudu florinbudu Daca am lucrat 4 ani la 4 ore ,(am fost student la seral) cati ani am vechime in munca 4 sau 2 ani ? in prezent am 49 de ani ,iar in cartea de munca au fost ... (vezi toată discuția)