avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa state salarii la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa state salarii la ITM

Am constatat, solicitand cartile de munca ramase inca la ITM, ca lipsesc statele de salarii din 2009 si 2010. Nu stiu inca din ce motive. Cei de acolo mi-au comunicat ca, daca nu gasesc in arhiva noastra statele cu viza lor, acestea nu se mai pot depune, nu se mai pot inregistra ulterior la ITM , iar vechimea aferenta celor 2 ani se pierde.
Motivatia - expusa acolo - fiind ca
"La data de 01.01.2011 s-au abrogat atat dispozitiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca, cat si prevederile Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protective a persoanelor incadrate in munca . Prin urmare ITM Bucuresti nu mai are nici un temei legal in vigoare pentru completarea carnetului de munca, respective eliberarea adeverintei de vechime , in cazul in care angajatorii nu au depus documentele privind executarea contractului de munca ( state de plata )............ "
Personal consider ca interpretarea nu este corecta si se refera la INREGISTRAREA STATELOR DE SALARII incepand cu luna ianuarie 2010, pentru perioada anterioara ei avand indreptatirea legala sa completeze in cartile de munca, char daca documentele se depun ulterior.
Ma puteti ajuta cu aceasta problema ? Ma intereseaza temeiul legal in baza caruia sa pot depune statele lipsa .
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: INTA , utilizator 16:10, 13 Martie 2017
Statele de plata pentru acea perioada le aveti ? Au viza ITM-ului ?
Nu stiu sigur, nu am cautat in arhiva inca, azi am fost la ITM. Dar in varianta cea mai nefavorabila - state fara viza ITM - ce se poate face ?
Statele - cu sau fara viza- sigur ca le am.
Completare/ corectie la mesaj : "...inregistrarea statelor incepand cu luna ianuarie 2011".

Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
INTA, utilizator
Puteti solicita un punct de vedere si Inspectiei Muncii.
Doamna inspector cu care am vorbit- si care urma sa incheie cartile de munca _ mi-a spus ca cele doua legi mentionate fiind abrogate, ei nu mai pot completa nimic in cartea de munca fara documente - anterioare datei de 1.01.20111 - cu viza lor. Si mi-a aratat textul afisat, din care v-am citat.

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat in revisal danaflo danaflo Buna ziua. In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Itm amana eliberarea carnetului de munca catalinion84 catalinion84 Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema: -pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie - carnet de munca fara viza itm elenabarbu elenabarbu va rog sa ma ajutati cu o problema , mama vrea sa iasa la pensie dar ia respins decizia cum ca ii lipsesc opt luni care apar pe cartea de munca dar nu au ... (vezi toată discuția)