avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie - carnet de munca fara viza ITM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie - carnet de munca fara viza ITM

va rog sa ma ajutati cu o problema , mama vrea sa iasa la pensie dar ia respins decizia cum ca ii lipsesc opt luni care apar pe cartea de munca dar nu au stampila itm ; au trimis-o la arhive sa caute statele de plata dar nu au gasit nimic legat de acea firma care sa desfintat de mult. Singura dovada ca a lucrat atunci este cartea de munca dar nu e avizata de itm pe perioada aceea; am auzit ca, chiar dc nu are stampila tot se ia in considerare, adica chiar dc ei nu au platit daca ea dovedeste ca a lucrat in aceea perioada se adauga la vechime , va rog sa-mi spuneti dc exista vreo lege cu privire la acest aspect si ce se poate face. Va multumesc f mult!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:30, 6 Iunie 2012
Trebuie incercat la ITM de care apartinea firma in discutie. Daca firma respectiva a depus statele de salarii, pe baza statelor se poate obtine viza ITM. Mai exista varianta ca firma respectiva sa fi avut aprobarea ITM de a completa si pastra carnetele de munca la sediul firmei, in cazul acesta fiind suficienta existenta aprobarii pentru vizarea de catre ITM. Daca firma nu a depus statele este mai complicat pentru ca trebuie facuta dovada ca in perioada mentionata in carnetul de munca a lucrat si a realizat venituri. Se poate incerca si la Casa de Pensii, la Agentia de Somaj, sau la Casa de Sanatate daca firma a depus declaratiile lunare si pe baza acelor declaratii sa se reconstituie vechimea. Incercati sa va folositi si de contractul de munca, pecare ar trebui sa fie viza ITM de inregistrare, precum si viza firmei de incetare a activitatii.Este , intr-adevar mult de umblat, dar cred ca merita. Mult succes!





1. Nu ati spus despre ce perioada este vorba.

2. Daca in acea perioada se duceau statele de plata la ITM puteti sa le solicitati sa va completeze ei carnetul de munca dupa statele de plata, sa-l semneze si sa-l stampileze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime in munca helen68 helen68 Am lucrat in perioada sept 2010 pana in iulie 2011 la o agentie imobiliara. Acestia nu au completat cartea de munca si nici nu mi-au eliberat adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca narcisa12345 narcisa12345 buna ziua soacra mea lucreaza la o firma de 10sau 15 ani acum cateva zile a aflat ca de 7 ani nu i sa operat la cartea de munca deloc pana azi sunt 7 ani ne ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez vechimea Doina Elena Doina Elena Firma infiintata prin legea 7 / 1987. Privatizata in 1991 transformata in SA, evidenta muncii se tinea tot la primarie. O firma mica , patron un om de rand ... (vezi toată discuția)