avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Actiune pe pfa neplatitor tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Actiune pe pfa neplatitor tva

Am achizitionat un autoturism din ROI. Pe factura nu apare tva. Am folosit masina in decursul a 20 de zile cu numere rosii, asigurare. Inca nu am fost la rar, deci nici nu am putut-o inscrie la taxe si impozite. O pot vinde legal ca bun folosit de firma prin contract de vanzare cumparare unei persoane fizice? Inca nu am activ caen ul de comert cu autovehicule, dar doresc sa vand aceste autoturism ca bun folosit. Este primul achizitionat prin pfa. Platesc vre un tva? Sau doar impozit pe profitul obtinut in urma vanzarii automobilului dupa ce scap costurile?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Abuz din partea primăriei. buna ziua, mă ocup cu comerț de ... Alexm99 Alexm99 Abuz din partea primăriei. Buna ziua, mă ocup cu comerț de autoturisme și de anul acesta la primăria de care aparțin, a introdus o absurditate de lege ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism si înregistrare în contabilitate gabitzu1000 gabitzu1000 Buna ziua ! Am achiziționat din România, de la o persoană fizică, un autoturism cu suma de 18.000 eur ( evident nu am colectat TVA , dar sunt firma ... (vezi toată discuția)
Regim second-hand, tva intracomunitar si impozit pe venit Intermediar01 Intermediar01 Buna ziua, va prezint concret cazul meu: Sunt firma NEPLATITOARE de tva cod cae 4511(comert cu autovehicule), firma este inregistrata in ROI. Achizitionez ... (vezi toată discuția)