Poveste lungă, nu o să dau detalii că nu are rost . Întrebarile mele sunt strict legate de procesul verbal :
1. Pe proces la secţiunea fapte comise e scris aşa :
- art 2, pct 25 din legea 61/1991
- art 2, pct 36 din legea 61/1991
Din ce am văzut în noul cod penal din 2014, această lege s-a schimbat, art 2 fiind abrogat şi înclouit în art 3 iar sancţiunile sunt menţionat în art 4. ( Deşi, cred că am citit greşit )
E vreo şansă ca acest proces să devină nul din această cauză ?
2. Agentul m-a întrebat dacă am menţiuni ÎNAINTE să îmi citească procesul verbal, eu spunându-i menţiunile mele după care urma să accept să semnez procesul verbal . După ce a scris menţiunile mele, mi-a citit procesul verbal şi am spus că vreau să mai completez menţiuni ( pt că faptele nu corespundeau cu ce a scris el pe proces ) . Acesta s-a enervat şi a spus că NU mai scrie nimic la menţiuni, că am avut şansa . Şi s-a ridicat, şi a luat procesul verbal şi a spus că-l primesc acasă . I-am zis că vreau să-l semnez, nu m-a mai lăsat. M-a dat afară din secţie .
Nu contest neaparat faptele deocamdată , am timp . Vreau să ştiu dacă mă pot baza pe una astea 2 puncte în procedeul de a încerca să anulez procesul verbal. Mulţumesc !
L nr 61/1991 art. 2 republicat 2016
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
Daca nu detineti probe rezonabile care sa demonstreze netemeinicia aspectelor consemnate,nu se justifica efortul unei eventuale actiuni in instanta