avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

buna, am un cumparator pe apartament care mi-a dat in mana un avans si restul cand isi vinde apartamentul, neam inteles la notar ca daca nu plateste restul banilor in decurs de 5 luni pierde jumate din acesti bani iar contul meu iban trebuie sa il spun in 10 zile, acum intrebarea mea cum sa fac dovada ca iam dat ibanul meu, nas vrea sa faca smecherii si sa spuna dupa 5 luni ca nu iam dat ibanul si de aia nu a putut sa plateasca restul, pentru ca voi fi plecat din tara
Puteți face o notificare prin executor.
Dar dacă plecați cine semnează actul de vânzare?
cineva cu imputernicire,alta metoda mai simpla? de exemplu sa dea o declaratie pe o foaie?
Cand v-a dat avansul nu ati facut niciun act de mana ? acolo trebuia specificat nr. cont , suma pe care ati primit-o ca avans si termenul limita pt restul sumei de plata. Daca aveti acel act faceti o nota in care indicati ibanul dupa care semnati din nou.
sa facut contract la notar, sa specificat tot in afara de contul iban
Faceti o procura prin care imputerniciti pe cineva sa vanda apartamentul in numele dvs, deci sa semneze contractul de vanzare cumparare.
In cuprinsul procurii puteti mentiona ca plata pretului se va face in contul dvs nr...(si dati iban-ul)
Oricum, daca plecati din tara o sa trebuiasca sa lasati o procura. Doar daca vreti sa faceti o plimbare la Ambasada sau Consulat.

Alte discuții în legătură

Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului mdutan mdutan Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin. Problema este ca promitentul cumparator nu este ... (vezi toată discuția)
Bani avans apartament victor32 victor32 Mama mea e plecata in strainatate si are un apartament in tara pe care vrea sa il vinda,eu sunt fiul ei si as dori sa stiu daca am dreptul sa iau un avans de ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de actele in original pentru semnarea unui precontract de vanzare-cumparare prin programul prima casa virgilvv virgilvv Buna ziua; Doresc sa cumpar un apartament prin programul prima casa si am urmatoarele nelamuriri.. Apartamentul este ipotecat de catre o banca,apare ... (vezi toată discuția)