avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare folosinta imobil aflat sub contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare folosinta imobil aflat sub contract de comodat

Buna ziua,
Sub ce forma juridica care nu implica plata unei chirii se poate incheia un contract intre SC si beneficiarul unui contract de comodat de spatiu comercial. Se poate face un alt contract de comodat intre comodatarul PF din contractul initial si SC?
Mai clar: proprietarul imobilului a cedat folosinta spatiului prin contract de comodat unei PF. SC pe care o reprezint vrea sa preia de la acea PF dreptul de folosinta. Cum nu se doreste plata unei chirii, ce tip de contract se poate incheia, astfel incat el sa poata fi prezentat pentru preluarea contractelor de utilitati pe SC.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: calexh , utilizator 13:37, 8 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de folosinta din contractul de comodat nu este transmisibil.
Pe ce perioada a fost incheiat contractul de comodat initial? Ori asteptati expirarea perioadei ori PF-ul si proprietarul reziliaza contractul initial, urmand ca SC-ul sa incheie din nou altul.
In orice imprejurare, fara acordul si prezenta proprietarului nu se poate incheia nimic.
Depinde ce spune in comodat, in baza a ce consideratii s-a incheiat etc. De principiu, proprietarul trebuie sa isi dea acordul.
Multumesc. Nu am vazut raspunsul la vremea respectiva, dar apreciez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de comodat violeta_lica violeta_lica Buna seara, Am urmatoarea situatie: o PJ,(SRL 1) semneaza un ctr.de comodat cu PF (care este in acelasi timp si unul din asociati ai PJ) pentru un apartament ... (vezi toată discuția)
Pluralitate de comodatari. exista obligatia mentionarii in contract? rog raspuns. anna_cta anna_cta Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Daca o societate comerciala incheie un contract de comodat (pentru un apartament) cu un comodatar, iar ulterior ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat apartament carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate face un contract de comodat intre doua persoane fizice ? Vreau sa fac un astfel de contract in ceea ce priveste un apartament. ... (vezi toată discuția)