avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot face in cazul in care am fost obligata sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot face in cazul in care am fost obligata sa semnez ca am fost in c.o. dar de fapt eu am lucrat

sunt intr-o sit fff dificila. eu am fost la lucru pana pe 28 iulie inclusiv. in ac zi mi s-a adus la cunostinta ca voi fi disponibilizata. din 29 iulie am intrat in c.o. ce mi se cuvenea 17 zile lucratoare., apoi urma sa curga preavizul de 20 de zile lucratoare. Dupa efectuarea c.o. a inceput sa curga preavizul, mai precis din 21 aug. a fost doar o zi, ptr ca din 24 aug. am intrat in concediul medical. pana in 13 sept.. Din 14 sept incepe sa curga preavizul intrerupt care ar trebui conf legii sa se incheie in 9 oct. dar in perioada preavizului nu ne-au mai primit la lucru, spunand ca au hotarat la nivel de firma sa nu mai venim cele 4 ore conf legii....si sa ramana doar 10 zile de preaviz in realitate pe cand in acte ne-au obligat sa semnam 20., asta insemnand pana in 24 sept in loc de 9 oct. Am inteles asta. dar azi cand m-am dus sa-mi fac lichidarea, m-am trezit cu c.o. in luna iulie in care eu am fost la serviciu...asta putandu-se demonstra, obligandu-ma insa astazi sa semnez o cerere de c.o in alb pe motiv ca imi v-a desface contr de munca din motive disciplinare desi nu stiu care sa fie acelea. ce pot face in acest caz...deoarece efectiv sunt pagubita de 16 zile in care am lucrat fara sa fiu platita.???? Va rog mul sa ma ajutati !!!! Ma lupt cu o firma de mafioti!!!!! niste excroci!!!!
chiar si pentru excroci exista "solutii" Faceti o sesizare la ITM cu descrierea situatiei in care va aflati si apoi, daca este cazul si puteti demonstra, faceti o plangere la politie cum ca ati fost obligata/ fortata / vi s-a smuls cu forta o semnatura pe un document in alb.Vedeti ce iese...:confused:
revin cu oarece analize. oare aceste 16 zile pe care eu le consider "furate" sa fie din cele 10 de la preaviz pe care nu le puteau justifica legal?...Dar tot mai raman 6 zile, nu??? nu mai stiu ce sa cred....poate face cineva lumina si in aceasta situatie. va multumesc anticipat!!!
Nu mai faceti scenarii. Urmati sfatul primit de la eu.ro.lex.
eu.ro.lex a scris:

chiar si pentru excroci exista "solutii" Faceti o sesizare la ITM cu descrierea situatiei in care va aflati si apoi, daca este cazul si puteti demonstra, faceti o plangere la politie cum ca ati fost obligata/ fortata / vi s-a smuls cu forta o semnatura pe un document in alb.Vedeti ce iese...:confused:

De-ar fi asa simplu....stiti fff bine cum se pun astfel de probleme. toti is mana in mana..."pestele" e prea mare...si politia...e la masa pestelui...k de'...tre sa manance si ea...si ..o mana o spala pe alta. iertat sa-mi fie dar in politie nu am nici cea mai mica incredere...ba mai mult nici macar consideratie nu am...mai repede m-as adresa justitiei in termen de 30 de zile de la comunicare...si aici...uite...alta problema. decizia pe care o am in mana e datata 21 sept. si azi suntem in 14sept. oare de cand curg cele 30 de zile??? sau poate chiar din 28 iulie cand am fost anuntata verbal??? :hm:
Decizia se contesta in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare.

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz bytza_22 bytza_22 buna ziua. as dori sa stiu care mai este perioada de preaviz in cazul demisiei si care este programul de lucru in perioada de preaviz daca firma are program in ... (vezi toată discuția)
Concediul medical intrerupe preavizul ? micaelamicaela micaelamicaela Angajatul dupa cateva zile de la curgerea preavizului premergator concedierii intra in concediul medical. [b]concediul medical intrerupe preavizul?[/b] poate ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere ContSters157367 ContSters157367 Buna seara! In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)