avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz

buna ziua. as dori sa stiu care mai este perioada de preaviz in cazul demisiei si care este programul de lucru in perioada de preaviz daca firma are program in ture ?
se primesc bonuri de masa pe perioada preavizului? ce altceva tre sa mai stiu despre preaviz pentru k sunt aproape sa imi dau demisia si as dori sa fiu la curent cu ce presupune perioada de preaviz. daca imi dau demisia in timpul concediului de odihna care este procedura?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bytza_22 , utilizator 16:46, 22 Iunie 2011
vezi cum ai specificat in contractul individual pe care l-ai semnat la angajare. Legea spune ca preavizul nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare pentru functiile de executie si 45 de zile pentru functiile de conducere. Daca esti angajata de mai multa vreme (dinainte de revizuire codului muncii) cel mai probabil ai trecut 15 zile calendaristice. (art 81 sec. 4 din CM)
In timpul preavizului contractul de munca continua sa isi produca toate efectele.
(art 81 sec. 5 din CM)
Deci da, trebuie sa primesti si bonurile.
Daca vrei sa demisionezi in timpul concediului trebuie sa iti inmanezi demisia cum ai face-o si intr-o zi lucratoare. Nu stiu sa fie vreo problema in cazul acesta.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
multumesc.
trebuie sa intrerup concediul de odihna?beneficiez de 21 de zile de concediu de odihna pe an, iar daca vreau sa imi dau demisia pe 27 iunie(am inceput concediu pe 1 iunie- 17 C.O. pana acum) cate zile de c.o ar trebui sa platesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-perioada preaviz eva_ptrm eva_ptrm Buna ziua! Sunt angajata a unei firme de aproximativ un an si as dori sa demisionez. Stiu ca perioada maxima de preaviz in acest caz este de 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Preaviz sebigrozav sebigrozav daca sotia lucreaza intr un magazin nealimentar pe post de Director Magazin si vrea sa si depuna preavizul ptr motive bine intemeiate in timpul preavizului se ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului in urma depunerii demisiei LindaR LindaR Buna ziua, situatia pe care o voi enunta este una speciala si implica mai multe aspecte, respectiv probleme. Este vorba de un angajat cu o vechime de 24 de ... (vezi toată discuția)