Buna ziua!
Sunt angajata a unei firme de aproximativ un an si as dori sa demisionez. Stiu ca perioada maxima de preaviz in acest caz este de 20 de zile calendaristice. Eu as vrea sa-mi depun demisia in timpul concediului de odihna pe care nu l-am efectuat pentru perioada lucrata si sa evit, in felul acesta, sa mai vin la lucru in perioada preavizului (macar partial).
In conditiile in care art. 79 alin. (6) din CM precizeaza ca perioada de preaviz e susupendata daca si contractul de munca este suspendat, as avea sanse sa fac asa cum mi-am propus? Este contractul individual de munca suspendat pe perioada concediului?
1. Demisia , in prezent, este reglementata de art.81 C.mun.
2. Preavizul este suspendat pe perioadale in care c.i.m. este suspendat, de exemplu : concediului medical ... pe perioada concediului de odihna preavizul nu se suspenda.
3. Pe perioada preavizului va puteti lua C.O. , astfel incat aceste doua perioade sa se suprapuna...
4. Termenul maxim de preaviz este de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
5. In cazul dvs, veti sta in preaviz atat cat este precizat in c.i.m. sau eventual daca ati semnat un act aditional la c.i.m. referitor la modificarea termenului de preaviz.
Perioada de preaviz
bytza_22
buna ziua. as dori sa stiu care mai este perioada de preaviz in cazul demisiei si care este programul de lucru in perioada de preaviz daca firma are program in ... (vezi toată discuția)
Demisia
marivasi
Daca sunt functie de conducere si doresc sa demisionez, va rog sa-mi spuneti cat este perioada de preaviz si daca se considera in zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)