avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit 5.5% sanatate la inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit 5.5% sanatate la inchiriere

Buna ziua asi vrea sa stiu si eu daca s a schimbat baza de impozitare in anul 2017 privind cei 5.5 % privind impozitul la sanatate . In cazul in care am o proprietate inchiriata si sunt si salariat. Daca se mai plateste cei 5.5% la sanatate si din ce venituri sunt impozitat.?.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristi6969 , utilizator 19:02, 28 Martie 2017
Cod fiscal:

ART. 173 - Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor

(1) Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, cu excepția celor care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole în regim de reținere la sursă a impozitului, este diferența dintre venitul brut și cheltuiala deductibilă determinată prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut, diferența pozitivă dintre venitul brut și cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la numărul de luni din anul fiscal prevăzut în contractul încheiat între părți, și nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câștigul salarial mediu brut prevăzut la art. 143 alin. (2), în vigoare în anul pentru care se stabilește contribuția.
Multumesc pentru raspuns dar tot nu inteleg daca mai platesc sau nu?
Da, veti plati.
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass chirii rex8905 rex8905 Se plătește CASS la veniturile din chirii daca sunt salariat sau pensionar? Daca da ,cat? Multumesc, (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din inchiriere/contributii la sanatate VERONICA56 VERONICA56 Buna ziua !Sunt pensionara si detin impreuna cu fiicele mele un apartament in alta localitate decat cea de resedinta, pe care l-am inchiriat.Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Inchirierea unui spatiu jean59 jean59 Daca doresc ca persoana fizica sa inchiriez un spatiu care este impozitul pe care trebuie sa-l platesc ( cat la suta se ia impozit ) si daca se mai plateste ... (vezi toată discuția)