avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa stiu si eu daca se poate in cazul unui divort in care una din parti nu este de acord cu acest divort, nu sunt copii in casatorie, nici alte bunuri de partajat, cat timp ar dura un divort si cat ar fi costurile.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:14, 16 Septembrie 2009
Atata timp cat nu exista consens si interes comun pentru divort,durata si costurile nu pot fi apreciate fiind conditionate de pretentiile aparatorilor,dibacia acestora in sustinerea si apararea intereselor clientilor .
Daca aveti mai mult de un an de la incheierea casatoriei si nu aveti copii, indepliniti conditiile pentru desfacerea casatoriei prin acord, metoda care ar fi cea mai buna pentru ambele parti, procesul de divort s-ar termina de la primul termen. In cazul in care una din parti nu doreste divortul, va trebui sa fie administrate probe (martori), pentru a dovedi care parte este de vina pentru vatamarea relatiilor de casatorie...si asta presupune termene, poate lipsa de procedura la vreunul din termene, cerere de amanare din partea uneia din parti... Poate se mai gandeste partea care nu este de acord cu divortul, pentru ca pana la urma tot acolo se ajunge. Ca si costuri, nu aveti de platit decat o taxa de timbru de 39 lei si onorariul pe care il stabiliti cu aparatorul.
In situatia in care nu ajungeti la un acord,va trebui sa dovediti culpa sotului in desfacerea casatoriei si sa o probati cu acte si martori.
Numai in situatia in care va dovediti afirmatiile facute in actiunea introductiva de instanta,numai in aceasta masura,insttanta va pronunta desfacerea casatoriei,mai ales avand in vedere opozotia uneia dintre parti.
Costurile vor fi suportate de dvs.in conditiile mentionate de d-na avocat si pot fi recuperate la ramanerea definitiva a hotararii in conditiile legii.
avand in vedere situatia expusa de dvs . , procesul de divort poate dura de la cateva luni , pana la sa zicem un an .
depinde de mai multe aspecte , daca vor fi amanari in cauza , daca va fi lipsa de procedura etc. cu una din parti etc.

instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al partilor , iar daca partile nu au avut un astfel de domiciliu comun , instanta competenta este cea de la domiciliul paratului .
veti avea nevoie de doi martori, care pot fi si rude in cazul divortului .
de asemenea va trebuie certificatul de casatorie in original si copii de pe actele de identitate .
taxa de tb si tb judiciar.
cheltuielile de judecata pot fi restituite reclamantului , daca se solicita acest lucru .
daca nu sunt minori din casatorie si a trecut mai mult de un an de la data incheierii casatoriei, atunci cea mai buna cale este cea a acordului. se solutioneaza intr-un singur termen iar hotararea este irevocabila
daca totusi nu va incadrati in prima varianta din punct de vederee a timpului scurs de la data incheierii casatoriei(respectiv mai putin de un an), atunci sunt doua variante
1-va prezentati amandoi la termen impreuna cu un martor comun si se termina la primul termen
2 nu se prezinta paratul si atunci din lipsa de procedura se amana pana la indeplinirea procedurii de citare, se propun probele(martori(se poate accepta si unul singur), inscrisuri, daca e cazul)) si apoi se judeca...in acest caz, daca tinem cont de data introducerii actiunii, procesul poate dura de la min 60 zile pana la maxim 6 -7 luni, plus inca 2,3 luni pana primiti hotararea
Succes!

Alte discuții în legătură

Divort ContSters88308 ContSters88308 Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ? (vezi toată discuția)
Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)