avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa stiu si eu daca se poate in cazul unui divort in care una din parti nu este de acord cu acest divort, nu sunt copii in casatorie, nici alte bunuri de partajat, cat timp ar dura un divort si cat ar fi costurile.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:14, 16 Septembrie 2009
In cazul in care sotii nu cad de acord , de niciun fel , asupra efectelor divortului (motivele invocate in vederea desfacerii casatoriei , partajarea bunurilor comune ) durata acestuia va fi mai mare.

Din punctul de vedere al duratei , cea mai avantajoasa e desfacerea casatoriei de comun acord , instanta de judecata fixand , in sedinta publica , un termen de doua luni .Ulterior , va verifica daca sotii staruie in vederea desfacerii casatoriei , va lua act de acordul lor , si-l va mentiona intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ( numai contestatia in anulare poate fi exercitata , in cazurile limitativ prevazute de lege ).

Partajul poate fi unul notarial sau unul realizat prin acordul fostilor soti .

In caz de imposibilitate a uzarii de aceasta modalitate a desfacerii casatoriei , intrucat existe divergente (desi , cata vreme o relatie e finalizata , din punct de vedere afectiv , procedura insasi nu prea are atata insemnatate), culpa exclusiva a unuia dintre soti poate fi retinuta.Succes.
;)
distinsa colega Ioana,
in anumite cazuri ,chiar daca relatia afectiva nu mai este de actualitate,pot exista si alte criterii pentru care sa nu existe consens...(ex interes pecuniar)
@ynnocenta...de dimineata fiind , nu m-am gandit asa departe , insa aveti perfecta dreptate .motivatiile fiecaruia sunt diverse :)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Distinsa colega Ioana ,practica si precedentele ne invata ,ca se poate si se poarta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters88308 ContSters88308 Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ? (vezi toată discuția)
Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)