avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu veri primari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu veri primari

buna am o intrebare va rog sa ma lamuriti a murit o verisoara primara,ea nu a fost casatorita niciodata fratii nu are ,parinti nu are ,in schimb sunt 2 frati primari in viata si 4 sunt morti va rog sami spuneti au dreptul copii de veri decedati?va multumesc astept rasp
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:50, 15 Martie 2017
Frati primari?
Sau veri primari, ati vrut sa spuneti.
Codul civil prevede faptul ca au vocatie succesorala numai rudele pana la gradul 4 inclusiv.
Copiii de la verii primari, deja sunt rude de gradul 5, deci nu vor dobandi nimic.
va multumesc din suflet atunci copii de la verii nu au dreptul la succesiune, intra numai verii primari care traiesc sa inteleg,chiar daca merge in instanta cred ca nu au castig de cauza e adevarat ?astept rasp multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
ContSters424612, utilizator
Art. 963
Moştenitorii legali
(1) Moştenirea se cuvine, în ordinea şi după regulile stabilite în prezentul titlu, soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz.
(2) Descendenţii şi ascendenţii au vocaţie la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)
Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? camelia.velicu camelia.velicu Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? In fapt,pentru o succesiune la care nu exista decat mostenitori de grad IV , adica veri primari , ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)