Anul trecut am facut o cerere de comunicare a unor informatii publice in baza legii 544/2001 iar autoritatea respectiva a refuzat sa-mi raspunda pe motiv ca informatiile solicitate nu fac obiectul respective legi.
Am dat in judecata institutia respectiva si am castigat atat pe fond cat si la recurs iar acum am o sentinta definitiva prin care ei sunt obligati sa-mi comunice informatiile solicitate.
Avand in vedere ca functionarul insarcinat cu aplicarea legii 544 a refuzat sa-mi comunice respectivele informatii cu toate ca i-am pus in vedere ca interpretarea sa este gresita si pana la urma s-a dovedit ca refuzul sau era nejustificat, as vrea sa stiu daca poate fi atrasa raspunderea disciplinara in cazul sau.
Exista vreo prevedere legala care obliga autoritatea respectiva sa faca o ancheta interna in urma deciziei instantei si sa sesiseze comisia de disciplina in cazul functionarului? Pot solicita eu o astfel de ancheta avand in vedere ca mi-am pierdut un an de zile sa obtin un raspuns pe care ar fi trebuit sa-l obtin in maxim 30 de zile?