avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu am primit raspuns la o petitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu am primit raspuns la o petitie

Am adresat unui minister o petitie in urma cu mai multe luni insa pana acum nu am primit nici un raspuns.
Am citit Legea petitiilor si am observat ca termenul de raspuns este de 30 de zile insa el poate fi prelungit cu inca 15 zile.

Termenele de mai sus sunt exprimate in zile calendaristice sau in zile lucratoare?

Daca nu am primit raspuns care este pasul urmator?
Pot apela la instanta de contencios administrativ?
Daca da ce se poate obtine aici?
Cel mai recent răspuns: marin.nicodim , utilizator 13:47, 19 Septembrie 2008
Incercati sa le mai trimiteti inca 1 data petitia.
Refuzul (explicit sau tacit) al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice pentru
aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat.Împotriva refuzului prevazut se poate depune reclamatie la conducatorul autoritatii sau
institutiei publice respective, în termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata..al
institutiei publice respective în termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata.
Dupa cercetarea administrativa reclamatia se dovedeste întemeiata, raspunsul se transmite
persoanei lezate în termen de 15 zile de la depunerea reclamatiei si va contine atât informatiile de interes
public solicitate initial, cât si mentionarea sanctiunilor disciplinare luate împotriva celui vinovat.În cazul în care o persoana se considera vatamata în drepturile sale, prevazute în prezenta
lege, aceasta poate face plângere la sectia de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritoriala
domiciliaza sau în a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plângerea se face în
termen de 30 de zile.
Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate
si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
Problema este ca petitia nu se bazeaza pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public!

Nu cred ca a mai trimite inca o data petitia ar avea vreun efect. Stiu sigur ca s-au facut demersuri pentru solutionarea ei (era vorba de efectuarea unor anchete disciplinare) insa raspunsul ar pune ministerul intr-o lumina proasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ dorel paraschiv dorel paraschiv :\">In urma cu 40 de zile am depus la primarie o cerere privind informatiile de interes public la care nu am primit raspuns. Pentru a primi raspuns trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata anpc cluj pop sorin pop sorin Vreau sa va intreb daca este precedent in chemarea in judecata a ANPC in baza legii 544/2001 pt ''lipsa raspuns'' ? Temei legal L544/2001, art. 21, alin. ... (vezi toată discuția)
Directia de investitii, administratia domeniului public sau primaria? dacmoto dacmoto Buna ziua, Am trimis o adresa catre Directia Investitii, Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 4 pentru a mi se comunica informatii ... (vezi toată discuția)