Am trimis o adresa catre Directia Investitii, Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 4 pentru a mi se comunica informatii in baza L 544/2001. Nu am primit niciun raspuns. Au trecut cele 30 de zile.
Daca aleg sa fac reclamatie, cui ma adresez? Tot Directiei sau autoritatii ierarhice.Cine este autoritatea ierarhica superioara?
Insa daca aleg sa ma adresez instantei de contencios administrativ, pe cine chem in judecata? Cine are capacitate procesuala pasiva?
As putea sa fac in acelasi timp si reclamatie si cerere catre instanta.
Ma obliga legea ca mai intai sa fac reclamatie la lipsa raspunsului si apoi daca nici acum nu mi se raspunde sa ma adresez instantei? Exista o procedura prealabila?
Buna ziua !
Potrivit art. 7 alin. (3) din Legea nr. 554/2004, înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, printr-un act administrativ cu caracter individual adresat altui subiect de drept, este îndreptăţită să introducă plângere prealabilă în momentul
în care a luat cunoştinţă, pe orice cale, de existenţa actului, în limitele termenului de prescripţie de 6 luni de la emiterea actului. Va veti adresa primariei. Procedura prealabilă administrativă este reglementată ca o condiţie de exercitare a dreptului la acţiune, a cărei neîndeplinire este sancţionată cu respingerea acţiunii ca inadmisibilă, potrivit art. 109 alin. (2) C. proc civ.
Cu stima !
Art. 21.din L544/2001 (liberul acces la informatii)
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat.
(2) Impotriva refuzului prevazut la alin. (1) se poate depune reclamatie la conducatorul autoritatii sau al institutiei publice respective in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata.
(3) Daca dupa cercetarea administrativa reclamatia se dovedeste intemeiata, raspunsul se transmite persoanei lezate in termen de 15 zile de la depunerea reclamatiei si va contine atat informatiile de interes public solicitate initial, cat si mentionarea sanctiunilor disciplinare luate impotriva celui vinovat.
Conform acestui articol as putea sa fac si reclamatie? Dar cui?