avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere personal ajuns la varsta pensionarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere personal ajuns la varsta pensionarii

Va salut pe toti. Am o problema si sper sa primesc raspuns la unele nelamuriri pe care le am. Situatia sta in felul urmator. Lucrez intr-un spital , fiind sef de sectie pe un anumit laborator. In aprilie anul trecut am implinit varsta standard de pensionare. Am hotarat sa mai continui activitatea inca o perioada. Comform legii cu avizul colegiului medicilor, al ministerului sanatatii si al unitatii unde lucrez am primit dreptul de prelungire pentru anul acesta. Acum ceva timp intre mine si directorul institutiei a intervenit un conflict de natura zic eu legala, refuzand sa semnez procesul verbal de primire pentru niste echipamente care nu au ajuns niciodata in sectia mea. Am spus ca voi semna atunci cand voi vedea acele echipamente cu ochii mei. De atunci directorul institutiei ma tot ameninta ca voi zbura din functie, totul culminand acum cateva zile cand in sedinta de consiliu de administratie am fost anuntata ca nu bugetul pe anul asta nu acopera toate salariile, astfel incat cei care au implinit varsta de pensionare e posibil sa plece. Mentionez ca desi am implinit varsta de pensionare nu am depus dosarul pentru pensie, deci nu am cumul de pensie cu salar, nu am alta norma in alta parte,etc. Asta in consitiile in care spitalul e plin de personaje cu 3-4norme, de multe persoane care fac cumul de pensie cu salar,etc. Ce vreau sa va intreb. Exista posibilitatea, desi am obtinut avizul de prelungire si comform legii am dreptul la aceasta prelungire, sa fiu concediata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 15 Martie 2017
Art.56 alin.1 lit.c C.mun., dispune expres ca , raportul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Asfel, potrivit legii , la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare va trebui sa constate incetarea de drept a c.i.m., dupa care se poate incheia un nou c.i.m., in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in situatia indeplinirii cumulative a conditiilor ... kitabratu kitabratu cum se procedeaza in situatia indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului complet de cotizare(implinirea varstei de 65 ani),in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui salariat care iese la pensie va rog ... YoAlle YoAlle Buna ziua, In cazul unui salariat care iese la pensie va rog sa imi spuneti daca contractul individual de munca se poate pastra, fara sa inceteze, daca ... (vezi toată discuția)