avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost dat in judecata de RCS
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost dat in judecata de RCS

Buna seara,

De aproape trei ani sunt plecat in Anglia. Cand am plecat din tara am insistat ca RCS sa imi inchida abonamentul TV si cablu, lucru care binenenteles nu s-a intamplat. Acum am primit de la ai mei o scrisoare prin care RCS ma dau in judecat pentru o datorie de 1760 ron reprezentand contravaloare servicii, 600 lei taxe de judecata si 1560 lei penalizari. Imi aduc aminte ca am sunat si la cateva luni dupa sa-mi inchida contractul de prestari servicii iar raspunsul lor a fost ca nu se poate pana nu imi achit cele 3 luni restante. Le-am explicat foarte clar ca nu mai folosesc servicii lor si ca nu au nici un motiv legal sa-mi tina abonamentele deschise. Totalul sumei cerute de RCS astazi este de 3880 lei. Va rog sa-mi dati un sfat cum ar trebuii sa procedez si daca ii pot da si eu in judecata pentru modul in care ei nu au respectat legile la momentul prezent folosind un simplu contract de prestari servicii pe o perioada de 2 ani ca motiv pentru a imi creea datorii si respectiv sa ma dea in judecat. As dorii sa platesc un avocat sa fiu sigur ca le voi cauza niste daune serioase precum ei imi cauzeaza mie acum.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:17, 16 Martie 2017
Aveti documente ca ati cerut rezilierea contractelor sau doar verbal ati facut-o?
Nu aveți ce sa faceți.
Dacă contractul era în vigoare le datorați bani.
Trebuia văzut și contractul și clauzele de reziliere.
Oricum sa va fi angajat avocat va costa mai mult decat datorati dacă ați avut dreptate.
Dacă va mai aflați în termenul de apel ați putea să vadă hotărârea și contractul un avocat ca sa va lămurească dar nu par sa existe șanse sa rezolvați ceva și riscati sa mai cheltuiți niște bani degeaba.
Daca nu ati solicitat rezilierea in scris,conform clauzelor contractuale,nu aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare / reziliere contract rcs rds georgebogdan georgebogdan Buna ziua. M-am "izbit" de urmatoarea problema: dupa ce am semnat un contract cu RDS RCS pentru upgrade de abonament - la 30 EURO (4 ani de contract derulat ... (vezi toată discuția)
Executare rds rds adriana1207 adriana1207 Anul trecut am fost acționate în judecată de către RCS RDS pentru un contract de telefonie mobila pentru a cărui număr am cerut portare in alta ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)