avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizație constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizație constructie

Am dosar depus absolut in regula pt autorizație constructie cu toate avizele cerute in certificatul de urbanism si primăria refuza eliberarea autorizației si solicita dupa 45 de zile de la depunere încă un aviz . Este in regula ? Dupa acest aviz ar mai putea cere si altele . Ce se poate face sa pot intra mai repede in posesia autorizatiei
Cel mai recent răspuns: wick , utilizator 14:50, 15 Martie 2017
Bună ziua,
Nu este în regulă. Avizele cerute în Certificatul de Urbanism sunt singurele care vi se pot cere pentru emiterea autorizației. Dacă, din greșeală, sau intenționat, nu a fost menționat un aviz în Certificatul de Urbanism, atunci e problema emitentului actului. Dacă primăria a constatat că a făcut o greșeală, trebuie să vă anunțe, în termen, pentru a remedia greșeala, eventual se poate face o nouă cerere pentru Certificat de Urbanism, urmând a se emite un nou Certificat de Urbanism.
În termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii d-voastră pentru Autorizația de construire, Primăria sau după caz, emitentul Certificatului de Urbanism, are obligația de a emite și Autorizația de construire, în cazul în care ați depus toate documente prevăzute.
Dacă nu se emite în termen de 30 de zile Autorizația de construire, puteți face o sesizare la Arhitectul Șef al Județului, iar dacă nu se rezolvă, atunci mai sus..
Ideea e că nu au voie să vă ceară alte avize decât cele prevăzute în C.U.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pt eliberarea autorizatie de constructie ektcib ektcib am depus documentatia pt eliberarea unei autorizatii de constructii pt o conducta de gaze naturale. precizez ca au trecut 45 de zile si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Probleme autorizare construire ginaro ginaro Buna ziua, Acum doi ani am cumparat un teren cu intentia de a construi o casa pe el. Am depus la primarie un dosar pentru a certificatul de urbanism, l-am ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)