avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permisul suspendat

buna ziua,am permisul suspendat si am condus in continuare,am fost condamnat cu amenda in cuantum de 3000 ron dar nu inteleg acum din decizie ce se intampla cu permisul meu...nu este nimic specificat
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul Feraru George Sorin, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat prev. de art. 335 alin. 2 C.pen cu aplicarea art. 41 alin 1 Cod penal( recidivă postexecutorie) la pedeapsa de: - 200 zile amendă În temeiul art.61 alin.2 şi 4 lit. c Cod penal stabileşte suma corespunzătoare unei zile amendă la 15 de lei, astfel că inculpatul execută o amendă de 3000 lei. Atrage atenţia inculpatului că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare. Pune în vedere inculpatului că potrivit art. 559 alin1 Cod procedură penală are obligaţia să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 272 rap. la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu, Popa Ioana, cu delegaţia 5595/2016 în cuantum de 260 va fi suportat din bugetul Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14.03.2017.
Document: Hotarâre 254/2017 14.03.2017
Cel mai recent răspuns: georgegeorge80 , utilizator 08:29, 16 Martie 2017
Nu se specifica acest aspect in sentinta, permisul se anuleaza de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de instanţă.
va multumesc...doar ca nu mi.se pare corect,politia rutiera nu si.au indeplinit procedura privind punctele acumulate,nu mau anuntat ca de la data respectiva permisul trebuie sal predau pe o anumita perioada si mam trezit in trafic ca am permisul suspendat pentru puncte acumulate si dosarul a stat un an si 6 luni pana sa fie solutionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă lămuriți: mi se anulează permisul? Lau79 Lau79 Buna seara, Am primit amenda penala in valoare de 4000 RON mai jos vedeti detalii.Se anuleaza permisul? Ora estimata: 08:30 Complet: P3 penal-cam ... (vezi toată discuția)
S-a anulat permisul? va rog un raspuns... multi spun ca nu are cum sa fie anulat Tuluc Tuluc Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, condamnă pe ... (vezi toată discuția)
In baza celor mentionate mai jos, permisul de conducere este anulat sau suspendat? Grigore Valentin Grigore Valentin Complet: 7-P Tip solutie:  Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (2) şi (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul X … pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)