avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema succesorala

Doresc sa stiu ce posibilitati am sa demonstrez ca sunt fiul mamei mele,deoarece,la notar mi se cere sentinta de divorț a părinților mei,intervenit undeva in anii 65-67,nu stiu precis.Am fost la jud.sect.3,insa nu am mai gasit nimic la arhiva din acei ani.Precizez ca inainte de prima casatorie mamă se numea Frize,după căsătorie,Istratescu,iarăși Frize după divorț și a devenit Nedelcu la a doua căsătorie,nume cu care a si decedat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:13, 17 Martie 2017
In principiu trebuie sa demonstrati ca dna Frize, dna Istratescu si dna Nedelcu era aceeasi persoana. Pai, in afara de certificatul dvs de nastere..
Puteti folosi certificatul de nastere al mamei (apar numele de fata Frize, data nasterii si cnp-ul), certificatul de casatorie cu Instratescu (iar apare data nasterii si posibil cnp-ul) si certificatul de casatorie cu Nedelcu (unde iar apar data nasterii si cnp-ul, si pe cale logica, daca nu era divortata de Istratescu, nu se putea recasatori cu Nedelcu).
Ce anume doriti sa dovediti, in concret? Un extras de uz oficial nu doreste domnul notar, ca e exact pentru asta un astfel de document.
Extrasul de uz oficial de pe actul de nastere al mamei ar trebui sa mentioneze toate modificarile de nume de-a lungul vietii. Va trebuie CNPul si locul nasterii ei.
Daca sunt erori (de regula duoa 1995 sunt multe date care nu s-au mai trecut in actele de stare civila) le completati cu hotararea, cu actul de casatorie etc.
La arhiva judecatoriilor nu se tin acte atat de vechi, insa ele sunt centralizate in afara Bucurestiului. Pentru asta trebuie sa cunoasteti insa numarul de dosar de atunci si/sau numarul hotararii.
Daca nici asa nu merge... vorbiti cu un avocat.
Pana acolo insa, eu cred ca notarul poate sa afle aceste date, vazand ca sunt acte vechi si erau mai corect inregistrare pe marginea actelor de nastere in acele vremuri.
Banuiesc ca va trebuie pentru succesiune: pe certificatul dvs. de nastere este CNP-ul mamei care se regaseste si pe certificatul ei de deces. E foarte simplu. Numele nu conteaza
Pe certificatele de nastere in general, vechi sau noi e trecut doar numele parintilor. Nu si cnp-ul :)
aveti dreptate dar poate corobora cu cel/e de casatorie, pe care este; nu stiu de ce dar oficiile de stare civila sunt foarte reticente in a emite chiar si catre notari extrase din registrele de stare civila
sentinta de divort cred ca se poate gasi la Arhivele Nationale, daca au trecut 50 de ani; parca acesta era termenul

Alte discuții în legătură

Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama divortata, neavand act de divort teo689 teo689 Buna ziua, vreau sa fac succesiunea unei garsoniere dupa decesul mamei mele. Ea a divortat in urma cu 30 ani, insa nu a pastrat actul de divort. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca sint succesorul mamei recasatorite? miky68 miky68 mama a decedat si trebuie sa dovedesc calitatea de succesor.Problema ce ma framinta e ca mama era recasatorita si in certificatul de casatorie e scris numele ... (vezi toată discuția)