avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa mama divortata, neavand act de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa mama divortata, neavand act de divort

Buna ziua, vreau sa fac succesiunea unei garsoniere dupa decesul mamei mele. Ea a divortat in urma cu 30 ani, insa nu a pastrat actul de divort. Am gasit totusi un nr de act de divort, trecut in decizia de pensionare. Cum procedez sa fac legatura intre mama si mine la notar.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
teo689, utilizator
Cel mai recent răspuns: teo689 , utilizator 14:47, 5 Iulie 2022
Este un increput, depinde daca e un nr de dosar sau un nr de sentinta.Daca stiti instanta unde s a pronuntat divortul mergeti si cereti o copie legalizata .Daca stiti anul,,numele fostului sot va poate fi de ajutor.Daca informatiile nu sunt suficiente incercatin la starea civila unde s a casatorit ar trebui sa existe o mentiune acolo.Se pot face multe discutii daca nu va descurcati apelati la un av.Oricum e vacanta .judecatoreasca programul cu publicul redus asa ca o sa dureze.
Multumesc pentru raspuns. O sa incerc pe toate caile.
Dovada ca sunteti fiul/fiica mamei o faceti cu CNP-urile de pe certificatele de stare civila; al dvs., de nastere si al mamei, de deces. Va spun fiindca si eu am aceeasi problema in a dovedi ca sunt fata mamei. Si mereu mi se cerea sentinta de divort din 1978. Am dovedit ca CNP-ul mamei de pe certificatul meu de nastere e cnp-ul mamei de pe cartea ei de identitate si de pe certificatul ei de nastere, chiar daca dupa divort si-a reluat numelle de dinainte de casatorie si acesta nu mai corespunde cu cel de pe certificatul meu de nastere.
Multumesc pentru informatii. Ar fi fost foarte usor asa , cu ajutorul CNP-urilor, daca ar fi fost trecute pe certificatele de nastere , al mamei si al meu sau in certificatul meu de casatorie. Nu stiu daca se pot trece CNP-urile pe vechile certificate de nastere.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2022
teo689, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mayacrisan mayacrisan Buna as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)
Problema succesorala Istratescu Călin Istratescu Călin Doresc sa stiu ce posibilitati am sa demonstrez ca sunt fiul mamei mele,deoarece,la notar mi se cere sentinta de divorț a părinților mei,intervenit undeva ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte de stare civila elenamartinez elenamartinez Buna seara! problema mea este urmatoarea: -in urma cu ceva timpo am facut o renovare generala a locuintei de rezidenta si am dus toate actele mai importante ... (vezi toată discuția)