avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recuperare acte de stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recuperare acte de stare civila

Buna seara!
problema mea este urmatoarea:
-in urma cu ceva timpo am facut o renovare generala a locuintei de rezidenta si am dus toate actele mai importante la parinti.Nu stiu cum sa intimplat ca mi'au disparut certificatul de nastere si cel de casatorie...probabil in timpul impachetarii le'am arunca,chiar nu'mi explic.
-problema certificatului de nastere este ca eu in buletin am ramas pe numele sotului,dupa divort
-problema recuperarii unui duplicat dupacertificatului de casatorie este ca sunt divortata.Oare este legal sa merg sa il scot?
Actele imi sunt necesare pentru ca imi expira buletinul in citeva luni si pasaportul luna viitoare.Numele din certificatul de nastere nu este acelasi cu cel din buletin,a'si putea dovedi cu certificatul de casatorie,insa sunt divortata.De unde ma sfatuiti sa incep recuperarea actelor?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:07, 15 Octombrie 2016
Buna seara,
Cel mai simplu mergeti la primaria la care este inregistrata nasterea si va luati certificatul de nastere. CNP-ul nu se schimba si nici data nasterii.
Mergeti, apoi, la judecatoria unde s-a pronuntat divortul si va luati o sentinta legalizata din dosarul de divort.
Restul ....
Atentie, la primarie s-ar putea sa platiti o taxa si sa dureze cateva zile pana la eliberarea certificatului de nastere.
La judecatorie e bine sa va duceti cu 2 sau 3 taxe de cate 5 lei si sa luati 2 sau 3 exemplare din sentinta de divort legalizata fiindu-va necesara si in alte situatii.
elenamartinez a scris:

-problema recuperarii unui duplicat dupacertificatului de casatorie este ca sunt divortata.Oare este legal sa merg sa il scot?
Actele imi sunt necesare pentru ca imi expira buletinul in citeva luni si pasaportul luna viitoare.Numele din certificatul de nastere nu este acelasi cu cel din buletin,a'si putea dovedi cu certificatul de casatorie,insa sunt divortata.

Daca sau cand e nevoie faceti dovada numelui cu sentinta de divort, nu aveti nevoie de certificatul de casatorie. Nu puteti obtine alt certificat de casatorie pentru ca actul nu mai e valabil.

Cererea pentru un nou certificat de nastere se poate depune atat la Starea civila de la locul nasterii cat si de la locul de domiciliu sau de resedinta, daca nu mai stati acolo unde v-ati nascut.

Puteti obtine sentinta de divort(oricum aveti nevoie de ea) de la judecatoria unde ati divortat. De asemenea puteti obtine si un certificat de nastere de la starea civila a locului de nastere ori depuneti cererea la st.civ a locului dvs. de domiciliu care urmeaza sa faca o corespondenta cu cei de la locul dvs. de nastere. La fel puteti obtine certif.de casatorie, dar obligatoriu cu mentiunea de divort, tot de la locul de casatorie ori prin corespondenta de la locul de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa acte necesare inregistrarii unui deces in italia shesniper shesniper Buna ziua,mama mea a decedat in italia ,pentru inregistrarea certificatului de deces la primarie imi cer certificatele de casatorie si sentintele de ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie strain recunoscut in romania anymor anymor Buna seara! Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut ... (vezi toată discuția)
Divort strainatate de cetatean strain, schimbare nume Agnes14 Agnes14 Buna ziua am divortat anul trecut in Ungaria,la casatorie am preluat si numele sotului dar pastrandu mi si numele de fata.As dori sa stiu ce proceduri ... (vezi toată discuția)