Buna ziua
am divortat anul trecut in Ungaria,la casatorie am preluat si numele sotului dar pastrandu mi si numele de fata.As dori sa stiu ce proceduri trebuie sa urmez pt a mi schimba numele ,sa raman doar cu numele de fata.,si cum inregistrez divortul de un cetatean maghiar .Locul nasteri si casatoria sa inregistrat in TG Lapus Maramures,dar eu acum locuiesc si am domiciliul inSlatina jud olt.
Multumesc frumos
Daca aveti doar cetatenia romana, nu va pot schimba numele decat autoritatile romanesti, iar autoritatile maghiare nu pot face decat o sugestie in acest sens, de care autoritatile romanesti sunt libere sa tina sau nu seama.
Ati divortat in strainatate. Sentinta de divort trebuie sa fie definitiva. Va adresati la locul de inregistrare a casatorie, unde depuneti actele pentru recunoasterea divortului. Veti obtine aprobarea DEPABD cam in 30-60 de zile, iar dupa inscrierea mentiunii pe marginea actului de nastere veti putea sa va schimbati buletinul. Aveti nevoie, pe langa sentinta definitiva, tradusa si legalizata, buletinul, certif. dvs.de nastere, certif.de nastere al exsotului si ale copiilor minori, certif. de casatorie sa dati si o declaratie la notar atat dvs. cat si exsotul cu privire la numele dupa divort, la faptul daca din casatorie au rezultat copiii, la cine au ramas acestia cu aut.parinteasca si domiciliul acestora.