mama a decedat si trebuie sa dovedesc calitatea de succesor.Problema ce ma framinta e ca mama era recasatorita si in certificatul de casatorie e scris numele de fata desi avea numele tatalui meu pina la recasatorie.Ce pot face pt a dovedi ca era mama avind in vedere ca nu mai se gasesc acte de divort intre ea si tata?
:((
Tatal dumneavoastra a decedat sau mama a divortat de el?
La oficiul de stare civila ar trebui sa existe mentiuni in acest sens facute pe actele de stare civila.
Mergeti acolo, se fac verificari si vi se poate emite anexa 24 cu care o sa puteti face dovada ca sunteti mostenitor legal al mamei dumneavoastra.
Daca a fost divort inseamna ca mama a revenit la numele avut inaintea casatoriei.
Tot de la stare civila va poate da numarul sentintei de divort, si, in functie de data divortului, puteti solicita o copie conform cu originalul de la instanta care a pronuntat-o sau de la Arhivele Statului.
tata traieste dar au divortat.Desi a fost divort, mama nu a renuntat la nume.A avut numele tatei dar in certificatul de casatorie se cere numele de fata,nu inteleg de ce...
Eu pot solicita aceste acte doveditoare sau nu ?
Daca mama a fost casatorita in alt oras si apoi s-a recasatorit,unde trebuie sa cer aceste acte? Cu cel de-al 2 -lea sot s-a casatorit in orasul meu natal deci aici imi e mai usor sa caut actele, mai ales ca inainte de aceasta casatorie purta numele tatei, dar in certificatul de casatorie e scris numele de fata desi avea numele tatalui meu...
Incercati mai intai in orasul natal, unde s-a incheiat a II-a casatorie .... acolo ar trebui sa existe dovada ca divortul era definitiv si irevocabil. Anexa 24 o primiti de la starea civila din localitatea ultimului domiciliu al mamei.
Mostenire
mayacrisan
Buna
as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)